Data publicării:

Scumpirea energiei electrice, iminentă. Hidroelectrica a cerut majorarea prețurilor cu 50% pentru populaţie

Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Energia-electrica
Energia-electrica

Hidroelectrica a solicitat Agenției Naționale de Reglementareîin Energie majorarea cu 50% a prețurilor pentru energia livrată populației, ca urmare a creșterii costurilor, a declarat Constantin Trihenea, directorul executiv al companiei.

Acum Hidroelectrica vinde la un pret in jurul 70 lei/MWh iar o majorare ar duce pretul la 100 de lei/MWh. El a mai completat ca autoritatea nu a parut foarte dornica sa acorde majorarea.

Ultima scumpire la curent pentru populatie a fost in luna aprilie, cand electricitatea s-a scumpit cu circa 4%, ca urmare a includerii in factura a unei scheme de sustinere acogenerarii de inalta eficienta, scrie jurnalul.ro.

Hidroelectrica va creste de la anul pretul pentru "baietii destepti" si va reduce cu pana la 15% cantitatile din unele contracte

Hidroelectrica, cel mai ieftin producator de electricitate din tara, va renegocia contractele directe pentru a creste preturile pana la nivufi apropiate de cele ale pietei, a anuntat directorul executiv Constantin Trihenea.

El a spus ca unele contractd au clauza de majorare a preturilor cu inflatia, respectiv 3,5%. El a mai spus ca se vor reduce inclusiv cantitatile, unele contracte avand clauze ce permit diminuarea cu 15%. In cazul in care companiile nu doresc, Trihenea spune ca societatea va uza de toate mijloacele legale, inclusiv rezilierea contractelor.

Trihenea spune ca Hidroelectrica va produce in acest an 15TWh, dupa ce anul trecut a produs 19,5TWh. El a completat ca pentru anul viitor se prognozeaza tot o productie de 15TWh. Astfel, practic starea de urgenta ca urmare a secetei se va prelungi si anul viitor. Oficialul spera ca societatea sa incheie pe profit acest an, mentionand ca profitul de pe primele sase luni va fi mancat de pierderile cauzate de seceta. Momentan, Hidroelecrrica produce la jumatate din productia normala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel