Scufița Roșie, analiza psihologică care te va șoca
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
scufita_rosie1_57471700
scufita_rosie1_57471700

"Scufița Roșie" este mai mult decât o banală poveste de adormit copiii. În urma unei analize psihologice, au ieșit la iveală lucruri șocante despre care nimeni nu a vorbit până în prezent.

Neglijență parentală, pedofilie, seducție, violență extremă, tortură, crimă, ipocrizie - cam așa poate fi descris basmul pe care ni-l amintim cu toții.

Deși toată povestea pare inocentă la prima vedere, după o verificare mai apropiată vom putea descifra substratul sexual pe care îl abordează. Inițial povestea s-a născut dintr-o nevoie de avertiza tinerele aflate la pubertate despre pericolele puse de partea animalică a bărbaților, reprezentați de lupul cel mare și rău, scrie Psiholistic.ro. Iată cum ne sunt prezentate personajele, potrivit sursei citate anterior:

"Bunica. Aparent o batrană alcoolică, senilă și neajutorată. Care depinde de nepoata ei ca să-și întrețină viciul. Bătrâna locuiește singură și izolată in mijlocul pădurii și, mai mult decat atât: nici măcar nu îşi încuie uşa.

Mama. Ce fel de mamă își trimite fetița singură printr-o padure infestată de carnivori? De ce nu s-a dus chiar Mama la Bunica sau de ce nu a insotit-o pe Scufiița Roșie? Nu ni se spune nimic despre nici un tată, deci putem presupune ca mama Scufiiței avea niște relații mai libertine si fiica-sa ii statea în drum.

Vânătorul. Nu e un vânător real. Ce practică vânatorească e asta: să tai burta unui lup cu toporul, s-o umpli cu pietre şi sa-l arunci în râu? Este un personaj imatur, un salvator căruia ii place să-și chinuie adversarul învins cu ajutorul unei fetițe – un scenariu adolescentin.

Lupul. Acesta este menit să îi reprezinte pe bărbați în ipostaza de animale de pradă violente, mari, păroase și mereu înfometate. Cu toate astea, el e foarte blând și bine crescut la prima întâlnire, chiar dacă avansurile lui nu au succes.

Scufița Roșie. Să ne uităm în primul rând la haine: Ea poartă o pelerină si scufie roșie. Probabil pentru a-și suprima dorințele sexuale emergente de care devine din ce în ce mai conștientă, cu toate că încă nu le înțelege pe deplin. Accesoriul ei cel mai evident e scufia cea roșie pe care o poartă pentru a-și ascunde părul: feminitatea. Roșie, culoarea sângelui datorită asocierii cu sângele menstrual simbolizând trecerea de la copil la femeie a protagonistei", scrie Psiholistic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel