Scrisori-capcană trimise unor ambasade şi oficiali în Spania. Din ce sunt fabricate 'bombele'
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Atacuri cu scrisori-capcană trimise unor ambasade şi oficiali în Spania. Din ce sunt fabricate / Foto Pexels
Atacuri cu scrisori-capcană trimise unor ambasade şi oficiali în Spania. Din ce sunt fabricate / Foto Pexels
Scrisorile-capcană trimise în ultimele zile unor ambasade în Spania şi unor politicieni spanioli importanţi erau fabricate artizanal, potrivit media locale, transmite dpa.

Scrisorile-capcană conţineau doar cantităţi mici de exploziv şi bucăţele de metal, care generează atunci când sunt deschise o flamă, nu o explozie mai mare, au informat vineri cotidianul spaniol El Pais şi televiziunea spaniolă de stat RTVE, citând surse din cadrul poliţiei.

O scrisoare-capcană trimisă la ambasada Ucrainei a explodat miercuri în curtea clădirii, rănindu-l la mână pe agentul de securitate. Această bombă este una dintre cele şase scrisori-capcane despre care s-a aflat public că au explodat.

Ţintele vizate au alimentat suspiciuni că sprijinul pe care Spania îl acordă Ucrainei în lupta ei împotriva invadatorilor ruşi 

Nimeni nu a revendicat trimiterea acestor scrisori-capcană şi autorităţile spaniole nu au furnizat informaţii despre potenţial suspecţi. Ţintele vizate au alimentat suspiciuni că sprijinul pe care Spania îl acordă Ucrainei în lupta ei împotriva invadatorilor ruşi ar putea constitui o motivaţie a atacurilor.

Alte scrisori-capcană au fost trimise la sediul companiei de apărare spaniole ce a livrat produse în Ucraina, la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez, dar și al ministrului spaniol al apărării Margareta Robles...

În afară de ambasada Ucrainei în Spania, alte scrisori-capcană au fost trimise la sediul companiei de apărare spaniole ce a livrat produse în Ucraina, precum şi la biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez, al ministrului spaniol al apărării Margareta Robles, la sediul Centrului Satelitar al UE de la Torrejon şi la ambasada SUA

Chiar dacă ministrul spaniol al apărării Margareta Robles nu a menţionat seria de scrisori-capcană în timpul vizitei pe care a întreprins-o în Ucraina miercuri, ea a reiterat că Spania rămâne în mod ferm de partea Ucrainei în războiul ei cu Rusia. 'Vom continua să ajutăm, alături de alte ţări din UE şi NATO, pentru că în opinia noastră cauza Ucrainei este justă, este o cauză a păcii şi libertăţii', a spus Robles.

Citește și:

Spania consideră explozia de la Ambasada Ucrainei ca fiind un atac terorist

Autorităţile spaniole consideră explozia de la Ambasada Ucrainei drept un act terorist, a anunţat, miercuri, Agenţia Europa Press. Potrivit agenţiei, Colegiul Naţional Judiciar din Spania a decis "să considere incidentul de la Ambasada Ucrainei din Madrid, în urma căruia un angajat al departamentului diplomatic a fost rănit, drept un presupus act terorist". Potrivit Europa Press, judecătorul José Luis Calama a demarat un proces preliminar după ce a primit un raport întocmit de poliţia spaniolă. "Documentul cuprinde detaliile cheie ale incidentului" - a subliniat agenţia.

Explozia de la Ambasada Ucrainei din Madrid a avut loc în jurul orei 13:00, ora locală (15:00, ora Moscovei). O scrisoare cu o bombă adresată ambasadorului a fost deschisă de un oficial al ambasadei. Acesta a fost rănit uşor la mâna dreaptă şi a solicitat în mod independent asistenţă medicală la Spitalul "Nuestra Senora de America" din Madrid. Poliţia a izolat teritoriul din jurul ambasadei, scrie Rador.... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel