Data publicării:

Scrisoare emoționantă: "Moartea unui iubitor de animale"

Autor: Covrig Roxana | Categorie: Stiri
WhatsApp
Rânduri emoționate au fost primite pe adresa redacției DeCe News de la o persoană care-l cunoștea pe omul care a murit în urma unui infarct, din cauza supărării generate de "legea criminală și masacrarea animalelor". 
Iată cine era Avedis Ghazarian:
"Avedis Ghazarian a fost un mare iubitor de animale şi, dintotdeauna, un militant activ pentru drepturile animalelor. Nu a lipsit de la niciun protest şi a iniţiat multe acţiuni împotriva autorităţilor criminale care, timp de 24 de ani, nu au dorit, în mod evident, să rezolve problema câinilor fără stăpân din România. El susţinea ceea ce susţin toţi cetăţenii echilibraţi, de bun-simţ, care doresc rezolvarea acestei probleme prin metode umane, ştiinţifice, eficiente: sterilizarea masivă a câinilor fără stăpân, a celor cu stăpân, dar care nu au drept de reproducţie, pedepsirea şi prevenirea abandonului şi educarea populaţiei pentru a obţine o gestionare cu adevărat a animalelor.
În ultima perioadă, era foarte afectat de legea pe care organizaţiile de profil şi protectorii de animale o numesc „legea eutanasiei”, prin care se doreşte omorârea "pe bandă rulantă" a unor animale sănătoase, fără ca autorităţile să pună accent pe CAUZA apariţiei acestor animale în stradă - abandonul masiv. Adopţia acestor animale este imposibilă într-un termen atât de scurt, aceasta fiind exclusiv un pretext de transfer al răspunderii. În conditiile în care, în permanenţă, câinii eliminaţi din teritoriu sunt înlocuiţi imediat de alti câini, refăcându-se continuu populaţia iniţială, este evident că, oricâtă disponibilitate ar avea cetăţenii, aceştia nu pot  "absorbi" continuu animale în casele lor, plasându-se astfel întreaga responsabilitate a salvării vieţilor tuturor câinilor fără stăpân în sarcina societăţii civile şi a ONG-urilor.
Avedis avea în grijă multe animale, câini şi pisici, toate luate de pe străzile Bucureştiului... Noaptea trecută, inima lui a încetat să mai bată. A fost internat la Spitalul Universitar acuzând dureri puternice în piept, cu manifestări ca în cazul infarctului, dar la investigaţii s-a descoperit disecţia de aortă, o urgenţă medico-chirurgicală asociată cu o morbiditate şi mortalitate crescută. Din declaraţiile medicilor care au fost de gardă, stresul a amplificat durerea şi suferinţa cardiacă.
Inima lui Avedis Ghazarian a încetat să mai bată, prea îndurerată fiind de nedreptate şi de crimele comise zilnic împotriva animalelor fără stăpân din România. Odihneşte-te în pace, OM bun"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel