Scrimă: Radu Niţu a obținut medalia de aur în proba masculină de sabie la Europenele Under-23 / Foto
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Sportivul român Radu Niţu a cucerit medalia de aur în proba individuală de sabie, marţi, la Campionatele Europene de scrimă Under-23 de la Budapesta, după ce l-a învins în finală cu 15-13 pe conaţionalul Alexandru Zmău, medaliat cu argint.

Medaliile de bronz au revenit spaniolului Santiago Madrigal, învins în semifinale de Zmău cu 15-10, şi maghiarului Gergo Horvath, întrecut în penultimul act de Niţu cu 15-12.

Matei Cîdu, învins în sferturi de Horvath cu 15-13, s-a clasat pe locul 6. Rareş Ailinca a ocupat locul 32.

În proba feminină de floretă, Anca Săveanu a ocupat locul 10, fiind învinsă în optimi de italianca Anna Cristino, cu 15-6, iar Andreea Dincă a pierdut în optimi în faţa ucrainencei Alina Poloziuk cu 4-15, clasându-se pe locul 12.

Titlul continental a fost obţinut de ucraineanca Olga Sopit, care a dispus în finală de italianca Vittoria Ciampalini, cu 15-10.

Medaliile de bronz au fost câştigate de franţuzoaica Eva Lacheray, învinsă în semifinale de Ciampalini cu 15-13, şi de Anna Cristiano, învinsă de Sopit în semifinale cu 15-12. Emilia Corbu s-a clasat pe locul 19, iar Karina Vasile a încheiat pe locul 24, potrivit Agerpres.

„Medaliile românești de la Budapesta - un podium cu doi tricolori și primele medalii pentru România. Radu Nițu (CS Riposta București) și Alexandru Zmău (CSA Steaua Bucurețti) au adus aur și argint pentru sportul românesc. Alături de ei s-a aflat și Matei Cîdu (CSA Steaua București) - ocupantul locului 6.

În spatele acestui succes tricolor stau oamenii care au muncit alături de sportivi, antrenorii Marius Gălățanu, Rareș Dumitrescu, Alin Badea și Sandu Constantin. Le mulțumim tuturor și le transmitem felicitări!”, a fost mesajul transmis pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Scrimă.

VEZI ȘI: Scrimă: Echipa masculină de sabie a României, medaliată cu aur la Europenele de juniori

Echipa masculină de sabie a României, compusă din Casian Cîdu, Vlad Covaliu, Mihnea Enache şi Radu Niţu, a cucerit medaliile de aur, marţi, la Campionatele Europene de scrimă pentru juniori de la Tallinn (Estonia), după ce a învins Ungaria în finală cu scorul de 45-31. 

România a condus de la un capăt la altul în confruntarea cu Ungaria (Kornel Pech, Mirko Petrucz, Bertalan Toth, Benedek Vigh), câştigând fără emoţii. Echipa antrenată de Alin Badea a debutat cu o victorie în faţa Ucrainei, 45-26, în optimi, apoi a întrecut Bulgaria în sferturi, cu 45-32, în semifinale a câştigat în faţa Italiei, cu 45-42, iar în finală a dispus de Ungaria. Medaliile de bronz au revenit Spaniei.

Echipa de spadă a junioarelor, în alcătuirea Renata Axinte, Andrada Ghica, Bianca Moroianu, Emma Şonţ, s-a clasat pe locul 11. România a fost învinsă de Marea Britanie în optimi, cu 45-30, iar apoi, în turneul pentru locurile 9-16, a învins Austria cu 45-42, a pierdut în faţa Suediei cu 40-45, câştigând în faţa Estoniei cu 31-30 pentru poziţiile 11-12.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/scrima-echipa-masculina-de-sabie-a-romaniei-medaliata-cu-aur-la-europenele-de-juniori_907129.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel