Școlile private nu au intrat sub incidența ordinului de ministru prin care a fost instituită vacanța
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Școlile private nu au intrat sub incidența ordinului de ministru prin care a fost instituită vacanța, a anunțat, duminică, reprezentantul Prefecturii București.

Un articol care prevede suspendarea cursurilor în școlile private, care era în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), nu a fost preluat și în Hotărârea de Guvern, ceea ce a produs confuzie, a spus, tot duminică, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Îmi place să presupun că a fost o neînțelegere în plan juridic asupra a ceea ce se poate reglementa și a ce nu se poate reglementa. Nu am niciun temei legal prin care să oblig școlile private să instituție o vacanță într-o anumită perioadă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică, la Digi 24.

„Eu cred că Guvernul va rezolva această problemă. CNSU a reglementat deja. Peste CNSU, doar Guvernul poate valida art. 8.1 din hotărârea CNSU care este corect, evită discriminarea dintre elevii din învățământul privat și cel de stat", a mai spus Sorin Cîmpeanu. 

„Atâta vreme cât am acceptat, ca ministru al Educației, această vacanță de două săptămâni, am acceptat pentru că a fost în interesul general de asigurare a stării de sănătate a elevilor. Este normal să se aplice unitar, nu numai pentru școlile de la stat", a ,mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

 

VEZI ȘI: Noi restricții în România. Adrian Streinu Cercel: Testare la fiecare scară de bloc!

 

Incidența COVID în Capitală, în scădere pentru a doua zi la rând

Amintim că incidența COVID în Capitală a scăzut, duminică, până la 16,38 la mia de locuitori, aceasta fiind a doua zi de scădere ușoară, a anunțat DSP.

Potrivit DSP București, incidența COVID în Capitală este duminică de 16,38 la mie, față de 16,53 cât a fost cea înregistată sâmbătă.

Aceasta este a doua zi de scădere a incidenței, după ce vineri a fost de 16,54 la mie.

Recent, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de introducere a carantinei în București și județul Ilfov. Anterior, propunerea fusese respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Federalizarea UE prin PNRR. România ar putea fi nevoită să aleagă. Dungaciu: Dacă eu te plătesc, vreau să aud și muzica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel