Școala Digitală, un nou concept educațional. Scopul inițiativei este de a avea 1 milion de studenți la nivel global
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie cu rol ilustrativ/ Julia M Cameron, Pexels
Fotografie cu rol ilustrativ/ Julia M Cameron, Pexels
Școala digitală este o inițiativă din Dubai ce are scopul de a garanta educația pentru un milion de refugiați.

Asigurarea educației pentru refugiați este o prioritate. Potrivit ultimelor date ONU, aproape jumătate dintre copiii aflați în această stare nu merg la școală, un număr care a continuat să crească în timpul pandemiei, potrivit Euronews.

Mohammed Bin Rashid Global Initiatives din Dubai a lansat ”Școala Digitală”: scopul inițiativei este de a avea 1 milion de studenți la nivel global în următorii 5 ani.

O perioadă de probă a început în 2020. Anul acesta, prima fază a Școlii Digitale a fost lansată oficial în 5 țări: Egipt, Iordania, Irak, Mauritania și Columbia. Vor participa până la 20.000 de elevi, iar 500 de profesori vor fi instruiți. Vor fi lansate 120 de centre de învățare care vor oferi conținut educațional în arabă, franceză, spaniolă și engleză.

„Alegem locuri care au cel puțin infrastructură de bază: electricitate și conectivitate în bandă largă”,  spune Omar Bin Sultan Al Olama, președintele consiliului de administrație al Școlii Digitale.

Parteneriat pentru viitor

Peste 35 de organizații internaționale și instituții academice, educaționale și de cercetare participă la inițiativă, precum Unesco, Unicef, Harvard și Arizona State University. 

„Credem în parteneriate. Și de aceea Alianța pentru viitorul învățării digitale este scopul nostru, metoda noastră de a aduce parteneri din diferite sectoare din educație, tehnologie, mediul academic, guverne, pentru a ne asigura că avem un model mai cuprinzător pentru școlarizarea digitală”, spune Waleed Al Ali, secretarul general al Școlii Digitale.

Inițiativa beneficiază și de colaborarea unui număr de entități din Dubai, printre care Dubai Cares, The Emirates Red Crescent și Knowledge and Human Development Authority. 

Aceste entități construiesc centre de învățare în taberele de refugiați și zone greu accesibile și folosesc. Acordurile cu diverse guverne și instituții internaționale au ajutat la depășirea diferitelor provocări, inclusiv conectivitatea: unii furnizori de Internet au oferit acces gratuit la rețea.

Educație pentru schimbare

Școala Digitală se adaptează nevoilor și standardelor educaționale ale fiecărei țări. Materialul educațional digital este încărcat pe tablete sub supravegherea unui profesor sau a unui facilitator. 

”Acest sistem oferă studenților cunoștințe și abilități esențiale pentru viitorul lor imediat și pe termen lung. Credem că elevii vor simți un sentiment de apartenență la o comunitate mai mare”, spune Dr. Lesley Snowball, director de educație la The Digital School. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel