Scholz: Rusia nu este un furnizor de gaze de încredere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, consideră că Rusia nu este un furnizor de gaze de încredere, a comunicat Tass, peluată de Rosbalt, făcând referire la o declaraţie făcută de politicianul german la o conferinţă de presă ţinută la Berlin. 

Olaf Scholz a apreciat ca "neconvingătoare" declaraţiile Rusiei referitoare la faptul că reducerea livrărilor de combustibil pe conducta Nord Stream s-a produs din motive tehnice şi a arătat insuficienţa capacităţilor altor conducte cum ar fi Yamal.

Scholz a reamintit faptul că absenţa unui embargou asupra gazelor atât din partea UE, cât şi din partea G7, care nu a fost introdus "din cauza unor motive bine gândite".

"Şi acesta este un semnal foarte deosebit că afirmaţia care a fost în vigoare de zeci de ani referitoare la faptul că, indiferent dacă vremurile sunt rele sau bune, cantităţile de gaze stipulate în contracte vor fi livrate întotdeauna, astăzi nu corespunde realităţii", a declarat cancelarul german, citat de Tass.

Germania consideră că Rusia nu este un furnizor de încredere de gaze şi preferă să ia măsuri de precauţie

Astfel Germania consideră că Rusia nu este un furnizor de încredere de gaze şi preferă să ia măsuri de precauţie, introducând măsuri de reducere a consumului de resurse energetice.

Gazoductul Nord Stream poate funcţiona, în prezent, la 40% din capacitatea sa maximă, din cauza faptului că una dintre turbinele magistralei nu s-a întors de la reparaţiile capitale de la o uzină din Montreal, din cauza sancţiunilor impuse de Canada, scrie Rador.

Citește și - Scholz subliniază obiectivele climatice ale Germaniei, în pofida crizei energetice cauzate de războiul din Ucraina

Cancelarul federal german Olaf Scholz a subliniat obiectivele climatice ale Germaniei, în pofida crizei energetice cauzate de războiul din Ucraina.

"Faptul că, din cauza atacului brutal al Rusiei asupra Ucrainei, noi trebuie să folosim acum în mod temporar nişte centrale pe care le scosesem deja din uz este un lucru amar. Însă aceasta este doar pentru o perioadă scurtă", a spus Scholz în mesajul său video săptămânal dat publicităţii sâmbătă, potrivit Agerpres.

"Noi abia am început şi vrem să facem acum tot ce putem pentru a combate criza climatică", a subliniat Scholz.

Potrivit cancelarului federal german, vor fi făcuţi paşi pentru a se asigura că expansiunea energiilor regenerabile a înregistrat în final progrese.

"Energia eoliană pe mare, pe uscat, energia solară, biomasa: avem nevoie de toate acestea pentru a produce electricitate şi a putea produce hidrogen, ca să avem un viitor industrial fără emisii de CO2. Până în 2045 vrem să atingem acest obiectiv", a susţinut Scholz.

După ce primele legi în acest sens au fost adoptate, ar urma să fie adoptate şi mai multe anul acesta, a adăugat el.

Cancelarul federal a explicat că "Germania este una dintre cele mai de succes ţări industrializate şi în zilele noastre aceasta înseamnă că noi avem şi multe emisii de CO2". "De aceea, trebuie să depunem un efort special şi noi vom depune acest efort", a promis Scholz.

Scopul, a subliniat el, este acela ca Germania să fie una dintre primele ţări cu neutralitate CO2 şi în acelaşi timp să fie competitivă pe plan global.

Pentru a economisi gaz în faţa confruntării cu Rusia ca furnizor de energie, centrale electrice din Germania funcţionează în prezent pe cărbune şi petrol. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel