Schimbări în Senat. Decizia a fost luată, partidele vizate
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
În ședința de astăzi a Senatului a fost adoptat un proiect de lege care vizează direct partidele politice și egalitatea de șanse. 

Senatul a adoptat un proiect potrivit căruia formațiunile politice care au minimum 7 senatori sau 10 deputaţi vor putea să desemneze reprezentanţi în Biroul Electoral Central şi în birourile electorale de circumscripţie, scrie Agerpres. 

Practic, proiectul propune înlocuirea sintagmei de "partide politice şi organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale cu grup parlamentar în cel puţin una din Camerele Parlamentului" cu cea de "partide politice şi organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi".

Egalitatea de șanse 

"Ultima sintagmă folosită, mai largă decât cea actuală, asigură creşterea egalităţii de şanse în competiţia electorală, permiţând formaţiunilor politice cu cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi să beneficieze de tratament egal cu cel de care se bucură formaţiunile politice cu număr egal de membri parlamentari, care au şi grup parlamentar în cel puţin una din Camerele Parlamentului", explică iniţiatorul.

Propunerea legislativă va fi dezbătută în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel