Data actualizării:
Data publicării:

Schengen. Ciolacu: Nu e prea târziu ca Olanda și Austria să își schimbe opinia. Voi face tot ce îmi va sta în putință pentru a-i convinge de dreptul României

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Liderii social-democrați din toată Europa au aprobat astăzi o rezoluție în care este menționat și sprijinul pentru aderarea imediată a României la spațiul Schengen, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul României a spus că familia social-democraților europeni a fost cea mai fermă și puternică susținătoare a României la nivel european. 

„Liderii social-democrați din toată Europa au aprobat astăzi o rezoluție în care este menționat și sprijinul pentru aderarea imediată a României la spațiul Schengen.

Familia social-democraților europeni a fost cea mai fermă și puternică susținătoare a României la nivel european. Mi-aș fi dorit ca toate celelalte familii politice să sprijine la fel România, însă, din păcate, actualul Guvern din Olanda și cel de dreapta din Austria au blocat aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

Nu este prea târziu să își schimbe opinia și voi face tot ce îmi va sta în putință pentru a-i convinge de dreptul României de a fi în zona de liberă circulație!”, a fost mesajul transmis de Marcel Ciolacu.

În cadrul unei întâlniri joi cu corespondenţii de presă străini la reşedinţa sa oficială de la Palatul Hofburg, preşedintele austriac Alexander Van der Bellen a fost întrebat de BTA în legătură cu părerea sa referitoare la extinderea Spaţiului Schengen cu Bulgaria şi România.

„Ştiţi că părerea mea diferă de opinia Guvernului, care a impus un veto (cu privire la intrarea în Schengen a celor două ţări) şi nu cedează în pofida recomandării Comisiei Europene de a admite Bulgaria şi România. Guvernul susţine că decizia sa este determinată de migranţii care sosesc în Austria. Aceşti migranţi vin, totuşi, din Ungaria mai degrabă decât din Bulgaria şi România", a spus preşedintele austriac.

„Cred că Guvernul ar trebui să-şi protejeze mai bine interesele investiţionale, şi nu doar în sectorul financiar. Austria este o ţară de origine pentru investitorii din ambele ţări. Permiteţi-mi să adaug că zeci de mii de femei din România lucrează în ţara noastră, având grijă în permanenţă de persoane în vârstă şi bolnavi", a mai spus Van der Bellen.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel