Scheletul unui dinozaur rar, scos la licitație. Cu cât s-ar putea vinde
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Un schelet de dinozaur, aproape complet, urmează să fie vândut la o licitație în Paris, luna viitoare.

Camptozaurul a fost botezat „Barry” în onoarea paleontologului Barry James, cel care a descoperit fosila. Cu o vechime estimată la 150 de milioane de ani, scheletul a fost identificat în anii 1990 în statul american Wyoming, conform informațiilor furnizate de BBC News.

Se preconizează că prețul de vânzare ar putea atinge până la 1,2 milioane de euro (970.000 de lire sterline) în cadrul licitației organizate la Hotel Drouot, pe data de 20 octombrie.

Barry datează din perioada Jurasicului târziu și măsoară 2,1 metri înălțime și 5 metri lungime. Alexandre Giquello, de la casa de licitații Hotel Drouot, a spus că este neobișnuit să vezi un schelet de dinozaur atât de intact. „Craniul este complet la 90%, iar restul dinozaurului este complet la 80%”, a transmis el.

Vânzările de fosile de dinozaur sunt rare iar cele mai multe oseminte ajung în colecții private.

În primăvara acestui an, un Tyrannosaurus Rex a fost vândut la licitație pentru prima dată în Europa.

Profesorul Steve Brusatte, expert în dinozauri la Universitatea din Edinburgh, declara pentru BBC că este îngrijorat: "Scheletele, care erau foarte valoroase din punct de vedere științific, ar putea să dispără în seifurile colecționarilor privați".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel