Data publicării:

Scenariile nunții lui Ross din Friends se vând cu 22.000 de lire sterline după ce au fost găsite într-un coș de gunoi în urmă cu 25 de ani

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Scenariile pentru celebrul sezon patru al serialului american trebuiau să fie distruse în urmă cu 25 de ani, dar au fost găsite într-un coș de gunoi. Acum au fost vândute pentru 22.000 de lire sterline - mult mai mult decât estimarea inițială de până la 800 de lire sterline.  

Licitatorii de la Hanson Ross din Hertfordshire au declarat că au fost "uimiți" de "interesul fenomenal la nivel mondial" pentru scenariile din The One With Ross' Wedding, celebrul final în două părți al sezonului patru din Friends.

Șefa de operațiuni a casei de vânzări, Amanda Butler, a declarat că telefoanele au sunat constant, prezentând oferte care depășeau cu mult evaluarea inițială de joi, cu o zi înainte de licitație.

Ofertanții "au luat-o razna" pentru scenarii - care trebuiau să fie distruse după filmările pentru episoadele din 1998 - depășind așteptările.

"Pur și simplu nu-mi vine să cred rezultatul și impactul pe care l-a avut această descoperire. Interesul la nivel mondial a fost fenomenal, am fost cu toții uluiți", a declarat ea vineri. 

Înainte de vânzarea de vineri după-amiază, au fost depuse 219 oferte, cu interes din întreaga lume, inclusiv din SUA, Germania, Spania, Australia, Ucraina, Dubai și Elveția.

Deși nu este clar cui au aparținut scenariile, pe ele apare numele John Lanzer, care a fost un scenograf britanic.

Cum au fost găsite scenariile emblematice ce puteau să ajungă la gunoi

Ambele episoade au fost filmate și plasate în Londra, iar scenariile au fost găsite la câteva săptămâni după ce toate scenele fuseseră terminate la Fountain Studios din Wembley de către o londoneză acum pensionată.

"Făcea parte din slujba mea să mă asigur că totul era ordonat și că nu a rămas niciun gunoi în jur", a declarat femeia de 60 de ani, care a lucrat la suportul administrativ.

"Nu știam ce să fac cu ele, așa că le-am pus în sertarul de la birou. Îmi amintesc că mă întrebam cărui membru al distribuției i-ar fi putut aparține", a mai spus aceasta.

Vânzătoarea și-a părăsit locul de muncă în 1999 și "a măturat totul într-o cutie mare de carton" atunci când a golit biroul. Apoi și-a dat seama că a uitat de scenariile se aflau printre teancurile de hârtii.

De atunci, au rămas în sertarul de lângă patul ei.

"Aș fi putut să le arunc foarte ușor", a spus ea.

"De curând mi-am curățat casa înainte de o mutare și am dat din nou peste ele."

Descoperitoarea anonimă, în vârstă de 60 de ani, a declarat că scenariile "merită să fie deținute de un mare fan al serialului Friends", întrucât a recunoscut că nu este înnebunită după serial, deoarece umorul american este "diferit de al nostru", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel