Scapă de furnici cu remediile bunicii: folosește două produse din cămară și vei uita de problemă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Scapă de furnici cu remediile bunicii, folosește două produse din cămară și vei uita de problemă. Sursa foto: freepik.com
Scapă de furnici cu remediile bunicii, folosește două produse din cămară și vei uita de problemă. Sursa foto: freepik.com
Odată cu venirea primăverii, multe gospodine se vor confrunta cu invazia furnicilor în case.

Dar poți preveni invazia micilor insecte. Nu este nevoie să folosești insecticide toxice, ci poți apela la remedii casnice, atât naturale, cât și durabile, perfect potrivite pentru a le alunga micile insecte.

Primăvara, furnicile, țânțarii, muștele și alte insecte intră în casă fără invitație. Dar trebuie să adopți trucurile potrivite pentru a le respinge necondiționat.

Nu arunca cojile de ouă! Pregătește un produs de curățat multifuncțional. Iată o rețetă eficientă

În primul rând, asigură-te că păstrezi casa întotdeauna curată. Curățenia rămâne un inamic de încredere împotriva acestor insecte. Pe de altă parte, furnicile sunt în general atrase de mirosul alimentelor, în special de dulciuri. Așa că încearcă să depozitezi prăjiturile și produsele de patiserie în recipiente închise etanș.

Cum poți scăpa de furnici cu remediile bunicii?

Dacă ai acces la o varietate de insecticide chimice, nu te grăbi să le folosești. După cum știi  substanțele chimice poluează mediul și, de asemenea, nu sunt recomandate în casele cu copii mici și animale de companie. Nu este necesar să recurge la metode drastice pentru a  scăpa de acești invadatori sezonieri. Ideea este să respingi cu produse naturale. 

Folosește puterea scorțișoarei pentru a alunga furnicile

Scorțișoara măcinată și batoanele de scorțișoară au un miros îmbătător, care conferă o aromă cu totul specială prăjiturilor. Pentru furnici mirosul de scorțișoară este respingător și preferă să stea departe de el.  

Toate petele vor rămâne amintire: curăță covorul fără să-l îndepărtezi de pe podea

Iată procedura de urmat:

Răspândește scorțișoară măcinată pe pervazuri, pe terase și în orice zonă în care se adună insectele.

Creează o barieră din scorțișoară măcinată în fața ușilor, ferestrelor, țevilor, orificiilor de ventilație și a oricăror fisuri sau crăpături pe care aceste insecte le folosesc pentru a intra în casă.

Pune bețișoare de scorțișoară în jurul grădinii pentru a respinge furnicile. Pentru ca efectul să fie puternic, adaugă și câteva picături de ulei de scorțișoară.

Știi care este secretul unei recolte bogate de căpșune? Adaugă un ingredient în apă cu care le uzi

Ai încredere în uleiuri esențiale

Renumite pentru că sperie tot felul de insecte, uleiurile esențiale sunt foarte concentrate și au mirosuri foarte distinctive care le fac insuportabile pentru furnici. Cele mai eficiente sunt:  uleiul de ​​mentă, de cedru, de arbore de ceai, de portocală și de scorțișoară. 

Pune cinci picături din uleiul esențial la alegere pe o bilă de bumbac. Așează

Fertilizează plantele cu ajutorul unui ingredient din bucătărie: vor fi sănătoase și vor crește rapid

Înlocuiește bilele de bumbac o dată la două zile până când insectele dispar.

Umple o sticlă  cu 15 picături de ulei esențial la ¼ de cană de apă. Agită bine sticla!

Pulverizează soluția în zonele în care de adună insectele, care vor dispărea ca prin farmec!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel