Scandal URIAȘ. Mai multe bănci de renume, acuzate că au făcut transferuri suspecte în valoare de 2 TRILIOANE de dolari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O nouă scurgere de informații dezvăluie tranzacții ilegale ale unor bănci cu renume din întreaga lume.

O serie de documente scurse în presă, referitoare la tranzacții în valoare de circa 2 trilioane de dolari, dezvăluie faptul că unele dintre cele mai mari bănci din lume au permis infractorilor să spele bani la nivel internațional, scrie Reuters

Numită FinCENFiles, scurgerea de informații cuprinde peste 2.500 de documente, majoritatea dintre ele fiind fișiere trimise de către bănci autorităților americane între anii 1999 și 2017. Totuși, aceste tranzacții ar putea fi doar o mică parte din ceea ce relevă rapoartele de activități suspecte (SAR) trimise în perioada respectivă.

Astfel, Organizația de raportare a Crimei Organizate și a Corupției și alți parteneri media din lume dezvăluie că mari organizații financiare au permis spălarea de bani de către teroriști, criminali, oameni de afaceri ascunși cu legături în Rusia și nu numai. 

Printre marile bănci menționate în articol cu diverse activități suspecte în articol se află HSBC, JP Morgan sau Deutsche Bank. Marea Britanie este plasată în categoria de mare risc, alături de Cipru, de Divizia intelligence a FinCen, și asta din cauza numărului mare de companii înregistrate în UK care apar în rapoartele SAR. Peste 3.000 de astfel de companii apar in dosarele FinCEN, mai multe decât din oricare altă țară, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel