Scandal pe șpagă între medici. Președintele Colegiului Medicilor, atacat de Letiția Coriu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Medicii au discutat în cadrul conferinței "Plățile informare în sistemul sanitar. Obstacole și soluții" despre mica și marea corupție și mita din sistem. 

Doctorul Letiția Coriu, vicepreședinte al Alianței Medicilor, a vorbit despre corupția mică din sănătate. Ea a susținut că "pentru eradicarea plăților informale și pentru ca în Romania corpul medical sa fie integru și responsabil, singura soluție ceruta insistent de Alianța Medicilor și susținută, este de creștere a salariilor conform meritului medicului în societate. Societatea trebuie să plătească acest cost pentru a avea un act medical de calitate, echitabil, performant, în interesul pacientului". 

Potrivit postării de pe pagina de Facebook a doctorului Letiția Coriu, medicii ar fi fost dezamăgiți de președintele Colegiului Medicilor, profesorul Gheorghe Borcean, care "a insistat și a susținut cu tenacitatea caracteristică, legalizarea onorariului sub orice formă, fiscalizată sau nu, sau chiar prin Proiectul de Lege privind realizarea unor venituri suplimentare de către unitățle medicale publice, care a trecut de Senat".  

[citeste si]

Vicepreședinta Alianței Medicilor a continuat prin a sublinia că Alianța "a explicat clar că într-adevăr statutul medicului în Legea 95/2006 este prevăzut ca profesie liberală, ea stipulând că. având în vedere natura profesiei de medic și obligația lui față de pacient, medicul are o profesie liberală și nu e funcționar public. DAR, din punct de vedere al răspunderii penale pentru corupție, medicul angajat cu contract de muncă în unități spitalicești publice, răspunde ca orice angajat, de la portar până la director, dacă primește plăți suplimentare sau donații, pentru fapta de luare de mită, și conform Codului Penal, art. 289, este pedepsit cu închisoare și suspendarea dreptului de liberă practică. Deci, nici atunci domnul Borcean nu a fost impresionat, mărturisind că nu se prea pricepe la legislație. Ne întrebăm dacă dânsul nu se pricepe la legislația cu privire la statutul medicului in Romania, atunci cu ce a ajutat sau mai poate ajuta dânsul în poziția sa de Președinte CMR?". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel