SCANDAL pe internet. RCS&RDS, acuzată că a blocat accesul către Vplay
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

În timp ce la Bruxelles, Parlamentul European a respins definitiv acordul ACTA, în România, compania RCS&RDS este acuzată de abonații săi că a interzis accesul către cel mai utilizat site românesc cu conținut video, www.vplay.ro.

Vplay este un site românesc pe care se pot găsi clipuri din toate categoriile, dar și o colecție impresionantă de seriale, de la cele mai vechi la cele mai noi. De câteva săptămâni abonații RCS&RDS nu mai pot utiliza site-ul www.vplay.ro. Interfața poate fi accesată, dar niciun clip și niciun episod nu poate fi vizionat. Dacă inițial utilizatorii credeau că problema este la site, apoi au descoperit că doar abonații RCS&RDS întâmpină probleme.

Nu se știe dacă propietarii site-ului încalcă legile de copyright, iar pe utilizatori nici nu-i interesează pentru că accesul este gratuit de aproximativ un an de zile ( înainte se plătea 2 euro pe lună). Astfel, pe pagina de Facebook a companiei RCS&RDS au fost postate sute de comentarii în care abonații cer ridicarea restricției. Mulți dintre ei amenință că vor rupe contractul cu provider-ul de internet.

Administratorii site-ului Vplay au postat un mesaj în care spun că RCS&RDS a suspendat conexiunea din cauza unor probleme tehnice.

 

RCS&RDS neagă acuzațiile care i se aduc și susține că nu a impus niciun fel de restricție.

”Stimati abonati la Digi Net, RCS & RDS va informeaza ca nu a restrictionat accesul la site-ul www.vplay.ro, acesta este accesibil prin internet ca orice alt site de pe internet. Utilizatorii nostri pot descarca informatie in mod liber de pe orice site din Internetul global. RCS & RDS are deschise conexiuni la Internetul global suficient de mari pentru a prelua traficul utilizatorilor sai. Utilizatorii pot testa functionalitatea internetului, descarcand informatie de pe alte site-uri cu continut video si foto.

In cazul semnalat de dvs., ar putea fi vorba de o problema la accesul acestui site in Internetul global.”, au scris reprezentanții companiei pe pagina de Facebook.

Cu toate acestea, utilizatorii nu cred ce li se spune. De asemnea, a aparut și o petiție online prin care se cere deblocarea site-ului. Dosar pe numele administratorilor site-ului? Printre utlizatori umblă un zvon conform căruia există un dosar penal pe numele administratorilor www.vplay.ro. Din această cauză, site-ul este acum găzduit pe niște servere din Olanda.        

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel