Scandal la a doua Înviere: ”Ești Satana”, i-a strigat un bărbat Arhiepiscopului Teodosie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Cea de-a doua Înviere din Arhiepiscopia Tomisului nu s-a bucurat de prezența credincioșilor. Nici Trinitas, postul TV al Patriarhiei Române, nu a preluat desfășurarea slujbei de la Constanța. 

Bisericile din Arhiepiscopia Tomisului au fost aproape goale în noaptea de marți spre miercuri, când IPS Teodosie a decis oficierea Odovaniei,  praznicului Învierii, ritual săvârşit întocmai celui din noaptea de Paşte.

La Catedrala Arhiepiscopală s-au strâns circa 200 de credincioși, care au luat Lumina sfântă de la ÎPS Teodosie, după care acesta a împărtăşit mai mulţi credincioşi, folosind aceeaşi linguriţă. 

La începutul slujbei de la Catedrala, un bărbat a început să-i strige IPS Teodosie  că „Iisus a înviat o singură dată, nu de câte ori vrei tu, bulangiule!”.  „Satana” a continuat să-i strige în continuare bărbatul, acuzând și soborul de preoți care slujeau.

Polițiștii care se aflau în zonă l-au ridicat pe bărbat și dus la secție, unde acesta a fost amendat cu 500 de lei pentru tulburarea liniștii publice.

Patriarhia Română a anunţat că „decizia Arhiepiscopiei Tomisului este una luată în virtutea principiului autonomiei eparhiale si asumată integral, dar exclusiv, de către ierarh. În acelaşi timp, reamintim că slujba Învierii Domnului din acest an a fost oficiată în toate bisericile din Patriarhia Română şi că, în ciuda contextului extrem de aspru creat de pandemie, lumina sfântă a ajuns la foarte mulţi dintre credincioşii ortodocşi”.

De altfel, postul Trinitas nu a preluat slujba de la Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel