Scandal între deputaţi pe urgentarea certificatului verde pentru locul de muncă. ”Să pregătim România pentru valul 5”
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 15 noi 2021 / 17:42
WhatsApp
Facebook Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor
A fost scandal la Camera Deputaţilor pe tema urgentării adoptării certificatului verde COVID-19. 

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a solicitat, luni, în plen, urgentarea dezbaterii proiectului de lege privind certificatul verde COVID, care se află pe ordinea de zi a forului legislativ, menţionând că, până acum, doar reprezentanţii AUR erau împotriva acestui act normativ, dar "toată poziţionarea" din Parlament s-a schimbat de când preşedintele PNL, Florin Cîţu, a transmis în spaţiul public că trebuie să se mai gândească.

"Fac un apel la colegii de la PNL, la domnul (Nelu) Tătaru să facă mâine comisie (şedinţă a Comisiei de sănătate - n.r.) şi să dea un raport pe proiectul privind certificatul verde. Până acum aveam numai AUR împotriva acestui certificat şi vedem că de 3 - 4 zile, de când domnul Cîţu a ieşit în spaţiul public şi a zis că ne mai gândim, s-a schimbat toată poziţionarea în Parlament vizavi de acest proiect. Fac un apel la responsabilitate. Domnule Tătaru, faceţi comisie şi să dăm mâine raportul", a afirmat Moşteanu, în şedinţa de plen.

În replică, liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a spus că liberalii vor participa la dezbaterile pe acest act normativ şi au un punct de vedere, menţionând că se va vedea la votul final dacă acest proiect are suficient de multe voturi pentru a fi adoptat.

"Ar fi fost interesant să fi fost formată Camera Deputaţilor numai din grupul PNL. Toţi colegii trebuie să fie angrenaţi în aceste reglementări, sunt şase comisii sesizate în fond cu acest proiect. (...) PNL va participa la adoptarea acestui act normativ. Avem punctul nostru de vedere, prin urmare, se va vedea la votul final dacă acest proiect are suficient de multe voturi pentru a fi adoptat", a adăugat Andronache.

AUR: Să-şi mai pună pofta în cuiLiderul deputaţilor AUR, George Simion, a afirmat că proiectul nu o să treacă "pe repede înainte".

"Îl invit pe domnul Moşteanu să-şi mai pună pofta în cui, pentru că un proiect care vizează milioane de oameni nu o să treacă pe repede înainte prin Parlament. (...) Aveţi măcar respect pentru votanţii USR care nu sunt de acord cu acest certificat, care nu respectă dreptul la muncă", a spus Simion, citat de Agerpres.

Deputatul minorităţilor naţionale Andi Grosaru a susţinut că prevederile proiectului sunt "îngrijorătoare".

"Am primit peste 1.000 de mesaje de la cetăţenii care sunt îngrijoraţi. (...) Este inexplicabil că persoane vaccinate mor. Persoanele vaccinate transmit virusul şi iar cei nevaccinaţi sănătoşi trebuie să lupte cu măsurile de segregare pentru a-şi salva viaţa", a declarat Grosaru.

PSD, răspuns acid pentru USR: Nu mai fiţi demagogiDeputatul PSD Florin Buicu a spus, la rândul său, că reprezentanţii USR nu trebuie să fie demagogi, având în vedere că atunci când s-au aflat la conducerea Ministerului Sănătăţii nu au pregătit răspunsul la valul 4 al pandemiei de COVID-19.

"Îl felicit pe domnul Moşteanu pentru poziţia în cadrul plenului. Dacă vorbim de responsabilitate m-aş uita în urmă cu câteva luni când un reprezentant al USR nu a pregătit răspunsul la valul 4. Domnilor de la USR, nu mai fiţi demagogi!", a transmis Buicu.

Moşteanu a replicat că responsabilitatea în această privinţă este la preşedinte şi premier.

"Responsabilitatea este la preşedinte şi la premier, pentru că, atunci când toată lumea se pregătea pentru valul 4, ei luau măsuri de relaxare. (...) Haideţi să fim responsabili şi să pregătim România pentru valul 5", a completat Moşteanu. 

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro