Scandal în Consiliul General al Capitalei. Grupul PSD a părăsit şedinţa: Frizează cu infracţiunea
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Primaria Generală Bucureşti
Facebook Primaria Generală Bucureşti
PSD a părăsit şedinţa Consiliului General al Capitalei de joi şi a acuzat modul în care a fost făcută documentaţia pentru mai multe proiecte prin care Primăria cere finanţare prin programul Anghel Saligny. 

Liderul grupului PSD, Aurelian Bădulescu, i-a reproşat primarului general, Nicuşor Dan, că documentaţia transmisă Ministerului Dezvoltării nu ar respecta prevederile legii. El a solicitat prezenţa Curţii de Conturi şi a DNA.

"De fapt, şedinţa de astăzi noi o ţinem pentru că este o nouă încercare a numitului Nicuşor Dan de a aplica din nou la acest plan măreţ, Anghel Saligny, de altfel bun pentru toată România. Numai că dânsul are nişte probleme. La toate punctele de pe ordinea de zi să vă uitaţi la comunicarea pe care o face ministerul de resort. Domnul Nicuşor Dan, pe lângă faptul că nu înţelege să semneze niciodată cererile - pentru că asta ne spune ministerul - mai face şi câteva lucruri care frizează cu ceea ce îi place dumnealui, adică cu infracţiunea. Devizul general nu este întocmit conform anexei 2.1 din normele metodologice, aşadar sumele nu pot fi verificate. De aceea devizul general nici nu a fost semnat", a spus Aurelian Bădulescu, citat de Agerpres.

Nicuşor Dan: Proiectele, "în faza de intenţie"



Primarul Nicuşor Dan a replicat că proiectele au fost depuse în "faza de intenţie" şi că o parte dintre acestea nu au studiu de fezabilitate. El a menţionat că PMB a depus o cantitate mare de documente pentru a nu rata termenul obligatoriu şi că au existat şi erori, care urmează să fie clarificate.

"La acest moment al procedurii nu este obligatoriu să fie depuse cereri care au deja studii de fezabilitate. Deci este permisă depunerea de proiecte care sunt în fază de intenţie, ceea ce e cazul pentru o parte din proiectele pe care le-am propus noi. Dacă noi am fi găsit în această primărie acele proiecte cu studii de fezabilitate, ar fi fost foarte bine, dar o parte dintre ele nu există şi atunci, pentru a nu pierde termenul obligatoriu de depunere, le-am depus la faza de intenţie - bineînţeles, fiind o cantitate mare, cu erorile inerente - şi în tot timpul acestor clarificări, dintre care aceasta este prima, le vom corecta. Şi în timpul acesta sperăm să facem şi studiile de fezabilitate pentru ele, pentru ca ele să fie cât mai mature în momentul în care vor veni cu adevărat banii", a precizat Nicuşor Dan.

Detaliind conţinutul proiectelor, primarul general a precizat că acestea vizează reabilitarea sistemului rutier pe o serie de artere şi implementarea unor măsuri din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, precum realizarea de trasee pentru pietoni şi biciclişti sau amenajarea spaţiului urban Podul Calicilor - Ansamblul urban Domniţa Bălaşa.

"Unele dintre ele vizează reabilitări de străzi şi în special străzi care au linii de tramvai - asta e o măsură obligatorie complementară în proiectul în curs de derulare, de achiziţie, prin fonduri europene, a tramvaielor pe care ni le livrează Astra Arad. Pe de altă parte, sunt proiecte care vizează trasee pietonale şi de biciclete în Municipiul Bucureşti", a declarat Nicuşor Dan.

După ce grupul PSD a părăsit lucrările şedinţei, proiectele au fost votate în unanimitate de CGMB. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel