Data actualizării:
Data publicării:

Șase poziții de dormit ale câinilor. Ce semnificație are fiecare

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @wirestock
Probabil ai văzut cățelul dormind liniștit în multe poziții diferite, dar știai că pozițiile de dormit ale câinilor au o anumită semnificație? Află câteva dintre ele în acest articol! 

Iată câteva poziții de somn ale câinilor și ce semnifică fiecare dintre acestea! 

Poziția Leului

Capul cățelului este așezat deasupra lăbuțelor, motiv pentru care este cunoscută și sub numele de poziția Sfinxului. Câinii dorm și în această poziție prin îndoirea lăbuțelor și odihnirea picioarelor din spate pe partea laterală.

Semnificație: Experții sugerează că atunci când patrupezii dorm în poziția leului, pot să acționeze imediat dacă este necesar. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu au un somn odihnitor.

3. Sursă foto... (caine11_88151700.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @master1305

Dormitul pe o Parte

În această poziție, câinii stau întinși pe o parte, cu picioarele întinse. Probabil ai observat că aceasta este una dintre cele mai populare poziții de somn pentru câini. Cu toate acestea, în sălbăticie, expunerea burții i-ar face destul de vulnerabili.

Semnificație: Această poziție indică faptul că patrupedul se simte în siguranță și relaxat. De asemenea, indică faptul că el simte că se află într-un mediu confortabil și familiar.

Poziția Superman

Similar modului în care Superman zboară prin aer, câinele va avea lăbuțele din față întinse înainte și lăbuțele din spate întinse în spate. Poți observa des această poziție la cățeii energici.

Semnificație: Câinii care dorm în această poziție sunt obosiți, dar gata să se joace în orice moment. Mulți cățeluși iau o scurtă pauză în timpul sesiunii lor de joacă în această poziție.

Îmbrățișare

Cu toții iubim să ne îmbrățișăm! Această poziție de somn pentru câini este exact ceea ce indică numele, fie că se îmbrățișează cu o persoană sau cu un alt câine.

Semnificație: Această poziție de somn este un semn al afecțiunii și al legăturii. Sugerează faptul că patrupedul dorește să se apropie mai mult de o persoană sau de un alt câine și se simte confortabil în preajma lor.

2. Sursă foto... (caine-dormind2_00923300.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @oleksandrakebal

Gogoașa

Aici, câinii dorm înfășurați, încolăciți, cu picioarele ținute aproape de corp. Uneori, nasul lor poate atinge chiar și picioarele din spate. Coada se înfășoară și ea peste corp, formând un mic cerc strâns.

Semnificație: Această poziție de somn a câinelui este întâlnită la cei care se protejează de mediul înconjurător și este obișnuită la câinii vagabonzi sau la cei care sunt noi într-un anumit mediu. Sau poate fi doar un semn că patrupedul vrea să se cuibărească și să se încălzească. 

Cap și gât ridicate

Poziția de somn cu capul și gâtul ridicate se referă la un câine care stă întins cu capul și gâtul ridicat și odihnindu-se pe marginea patului sau pernei lor.

Semnificație: Această poziție de somn a câinelui indică de obicei că se simte confortabil în acea poziție. Cu toate acestea, la câinii cu probleme de respirație, această poziție îi poate ajuta să respire mai ușor. Ar trebui să fii atent la acest aspect dacă blănosul tău pare să nu se simtă bine, în special în cazul raselor brahicefalice. Caută întotdeauna sfatul veterinarului dacă nu ești sigur, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel