Sărutul pe timp de pandemie. Emmanuel Macron marchează revenirea la "pupic", însă cu mască
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 18 iun, 19:36
WhatsApp
Emmanuel Macron marchează revenirea la "pupic", însă cu mască / Foto: Pixabay
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a sărutat pe obraz pe doi veterani din cel de-Al Doilea Război Mondial, deși purta mască de protecție în acel moment.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a sărutat pe obraz pe doi veterani din cel de-Al Doilea Război Mondial, în timpul unei ceremonii pentru acordarea Legiunii de Onoare, marcând astfel revenirea la "pupic", salut călduros ce se obişnuieşte în Franţa, informează dpa, comentând o înregistrare video postată vineri de Palatul Elysee.

Însă, preşedintele francez, în vârstă de 43 de ani, purta mască atunci când i-a pupat pe obraz pe cei doi veterani, iar experţi au atenţionat în nenumărate rânduri împotriva unei astfel de practici, în contextul pandemiei de coronavirus, subliniază agenţia de presă germană.

VEZI ȘI: VIDEO: Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost plesnit peste față

 

Masca nu mai este obligatorie în FranțaPurtarea măştii în exterior nu mai este obligatorie în Franţa începând de joi, 17 iunie, cu anumite excepţii, iar restricţiile de circulaţie între anumite ore vor fi ridicate duminică. Masca în exterior va fi necesară numai în locurile aglomerate (coadă de aşteptare, în mijloacele de transport, tribuna stadionului). Ridicarea restricţiilor de circulaţie nu va împiedica menţinerea protocoalelor sanitare pentru locurile publice şi pentru festivalul de muzică din 21 iunie şi alte evenimente până pe 30 iunie.

Franţa a depăşit la mijlocul lunii mai pragul de 20 de milioane de persoane care au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19. Pe 19 mai au fost anunțate noi măsuri de relaxare, prin redeschiderea magazinelor, teraselor şi incintelor culturale.

G Ad:

 

Ceremonia Legiunii de Onoare de la Fortul Mont-ValerienPrin ceremonia Legiunii de Onoare de la Fortul Mont-Valerien, lângă Paris, Macron a marcat legendarul discurs al Generalului Charles de Gaulle în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Pe 18 iunie 1940, Charles de Gaulle s-a adresat poporului francez din Londra, după înfrângerea Franţei. El a declarat că războiul nu s-a terminat pentru Franţa, îndemnând la organizarea luptei de rezistenţă. Acest discurs este considerat ca fiind unul dintre cele mai importante din istoria Franţei.

Emmanuel Macron are programată o întrevedere vineri seara, la Berlin, cu cancelarul federal Angela Merkel, pentru convorbiri asupra viitorului summit al UE planificat să aibă loc săptămâna viitoare la Bruxelles.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro