SARMALE RUSEȘTI. Se servesc calde, cu PIURE. Rețeta inedită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Crezi că delicioasele sarmale se prepară doar la noi? Te înșeli. Rușii au o rețeta ceva mai... specială. Descoper-o în rândurile de mai jos!

Ingrediente

- 1 kg carne de porc

- ½ varză mică

- 1 ceapă

- 1 morcov mare

- ½ cană de orez

- 2 ouă

- 2 linguri ulei

- sare, piper negru

Pentru sos

- 100 ml smântână de gătit (15 % grăsime)

- 300 ml suc de roşii

- sare, piper negru

Vezi și: TIRAMISU fără ouă și fără coacere. REȚETA italiană

Cum se prepară

Toci varza fideluţă, o pui în apă clocotită cu sare şi o fierbi 4-5 minute. O laşi la scurs într-o strecurătoare. Speli orezul şi îl pui la fiert, îl fierbi pe trei sferturi, el trebuie să rămână al dente, potrvit clickpentrufemei.ro. Cureţi ceapa şi morcovul, tai ceapa mărunt, iar morcovul îl dai prin răzătoarea mică. Le căleşti împreună în ulei, cu un praf de sare, 5-6 minute, până se înmoaie. Le laşi la răcorit.

Într-un bol adânc, pui carnea de porc, varza şi orezul bine scurse, legumele călite, ouăle şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Omogenizezi compoziţia şi, cu mâînile umezite în apă rece, formezi sarmalele, pe care le aşezi într-o tavă cu pereţi înalţi, unsă cu puţin ulei. Le dai la cuptor, la 180 °C, 20-25 de minute.

Vezi și: PLĂCINTĂ nemțească. Desertul din GERMANIA care trebuie încercat. REȚETA te va cuceri!

Amesteci sucul de roşii cu smântâna, asezonezi cu sare şi piper, apoi torni sosul peste sarmale. Dai din nou vasul la cuptor 20-25 de minute. Le serveşti calde, cu piure, decorate cu verdeaţa preferată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel