SARMALE LENEȘE de Crăciun. În rândurile de mai jos, aflați cum puteți găti sarmale leneșe:
Ingrediente:
- 500 de grame de carne tocată
- 100 de grame orez
- 2 ouă
- jumătate de varză mică
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 linguri de pastă de tomate
- 5 linguri de smântână
- condimente
- verdeață
Mod de preparare:
Dați morcovul prin răzătoarea mică și tăiați varza mărunt. Între timp, puneți orezul la fiert. Apoi amestecați morcovul, varza, orezul, carnea și ouăle într-un bol. Puteți adăuga și o ceapă tocată mărunt și începeți să amestecați compoziția.
Amestecați smântâna cu pasta de tomate până când compoziția se omogenizează. Nu uitați de sare și condimente!
Modelați chifteluțele și puneți-le într-o tavă termorezistentă. Turnați deasupra sosul obținut din pasta de tomate și smântână și bagați tava la cuptor.
Sărmăluțele nu trebuie să fie coapte mai mult de 30 de minute pentru că riscați să devină prea uscate. Dacă doriți puteți să prăjiți cinci minute sarmalele înainte de a le băga la cuptor.
VEZI ȘI: Cozonac pufos Crăciun. Rețetă Chef Scărlătescu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Cum să treci corect pe „sub masă” - Sfântul Epitaf, în Vinerea Mare. Preotul Nicolae Crângașu: Așa se face
- Copiii din București merg degeaba în Herăstrău. Nicușor Dan: Când se va rezolva problema cu locurile de joacă