Sarmale la cuptor, coapte în ketchup: o rețetă originală din bucătăria poloneză
În această rețetă, sarmalele vor fi umplute cu carne tocată, orez și legume. Dar ceea ce le deosebește de varianta tradițională este că vor fi coapte în ketchup la cuptor.
Gustul bogat de roșii al ketchup-ului va completa sarmale, deși te poți descurca și fără el. Și ce altceva va completa aceste sarmale în ketchup? Felii de pâine proaspătă, un piure de cartofi, castraveți murați sau o salată de sfeclă roșie.
Fierbe ouăle în vin roșu. Cea mai originală metodă de vopsire a ouălor de Paște
Simte-te liber să experimentezi cu ingredientele pentru aceste sarmale în ketchup. Varza este o alegere tradițională, dar în schimb poți folosi varza albă sau varză roșie. Pentru carnea tocată, alege carnea de porc, vită, vițel sau pasăre. De asemenea, poți înlocui orezul cu mei, hrișcă sau orz.
Ingrediente:
varză albă - 1,5 kg,
carne tocată - 700 grame,
smochine - 100 grame,
ceapă - 1 bucată,
morcov - 1 bucată,
ketchup picant - 200 grame,
apă - 300 grame,
sare și piper după gust,
verdeață după gust.
Rețeta, pas cu pas
Se spală orezul, se toarnă 200 ml apă, sare și se fierbe timp de 10 minute. În altă oală, se fierbe apă cu sare. Apoi se pune varza cu cotorul tăiat. După 5 minute, varza se scoate din apă și se pune pe o farfurie. După ce varza s-a răcit, separă frunzele.
Miel cu usturoi la cuptor: cea mai bună rețetă pentru masa de Paște
Ceapa și morcovul se curăță, se toacă și se adaugă la carnea tocată. Se condimentează cu sare și piper. Adaugă orezul fiert și amestecă bine. Pune umplutura pe fiecare frunză de varză, rulează-le și pune-le într-o formă mare.
Crochete de cartofi cu brânză, gustoase și prietenoase cu bugetul
Se diluează ketchup-ul cu apă, se adaugă sare și se toarnă peste sarmale. Acoperă forma cu folie de aluminiu și coace sarmalele timp de 1 oră, la o temperatură de 170 °C. Înainte de a le servi pe masă, sarmalele se decorează cu verdeața preferată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News