Data publicării:

Sarea de mare este la fel de dăunătoare ca sarea comună

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp

Diferenţa dintre sarea de mare şi sarea de masă este faptul că prima este mult mai scumpă. O nouă investigaţie realizată în Marea Britanie a demonstrat că deşi sarea de mare este prezentată ca fiind un produs natural şi sănătos, ea are aceeaşi compoziţie ca sarea obişnuită.

Autor: Anca Murgoci

Investigaţia realizată pentru revista Which? şi Consensus Action on Salt and Health (CASH), organizaţie care studiază efectele substantei albe în alimentaţie, nu a descoperit nicio diferenţă între cele două tipuri de săruri. Ceea ce a aflat este că în Marea Britanie oamenii consumă mai multă sare decât nivelul recomandat de 6 grame pe zi. Consumul este un factor de risc pentru hipertensiunea arterială, care poate conduce la infarct şi boli cerebrale.

Potrivit http://www.bbc.co.uk, mult timp s-a considerat că sarea de mare are efecte benefice asupra corpului în comparaţie cu cea procesată. Pentru a investiga aceasta ipoteză, au fost studiate analizele chimice ale diferitelor tipuri de săruri. Cercetătorii au descoperit că ambele conţin 100% clorură de sodiu şi sunt periculoase pentru sănătate daca sunt consumate în cantităţi mari.

Profesorul Graham MacGregor, de la Institutul Wolfson de Medicină Preventivă, spune că este ruşinos ca marii bucătari să recomande oamenilor să consume sare de mare. „Nu este nevoie să adăugăm un compus chimic (clorura de sodiu) în mâncărurile noastre”, explică profesorul pentru BBC. El adaugă „Mâncarea fără sare este mult mai bună. Este suficientă sare în legume, carne sau peşte”.

Revista Which? a publicat un sondaj realizat cu 1.358 de  persoane, în urma căruia s-a descoperit că una din trei persoane considerau că sarea de mare este mai benefică decât cea comună. Sue Davis, consilier la revista Which? spune că „mulţi oameni încearcă să reducă consumul substantei albe din alimentaţie, dar investigaţia noastră a arătat că ei cheltuiesc inutil sume de bani pentru acest produs de înaltă calitate. Ar trebui să renunţe la cumpărarea acestui produs, dat fiind faptul că îl putem lua din legume, peşte, carne”.

David Lea-Wilson, de la Compania Anglesey care produce sarea marină Halen Mon Pure White, a declarat pentru BBC că „cercetarea nu prezintă panorama completă pentru că nu sunt analizate şi alte componente pe care le conţine sarea marină sau aditivii pe care îi conţine sarea de masă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel