Data publicării:
Sărățele cu brânză, rețeta. Cum faci să-ți iasă fragede: Secretul banal
Dacă vrei să faci sărățele cu brânză foarte fragede, avem rețeta pentru tine. Iată care este secretul!
Ingrediente
250 g brânză telemea rasă
200 g unt
100 g smântană
500 g făină
2 ouă
Pentru decor
1 ou bătut
semințe de susan
semințe de chimen
cașcaval ras (opțional)
Cum faci o prăjitură cu vișine foarte pufoasă. Este simplu!
Cum se prepară
Într-un bol încăpător punem făina, untul tăiat cuburi, smântâna, ouăle și brânza rasă. Frământăm bine aluatul, până se omogenizează. Pentru ca aluatul de sărățele să fie mai fraged este bine să-l înfășurăm într-o folie alimentară de plastic. Apoi îl băgăm pentru o oră la frigider.
După o oră, scoatem aluatul și îl întindem pe masa se lucru pe care am presărat puțină făină sau câțiva stropi de ulei. Aluatul îl întindem într-o formă pe cât posibil dreptunghiulară și nu foarte subțire. Pentru ca sărățelele să fie fragede este bine ca grosimea aluatului să fie de aproximativ un centimetru. Lățimea este bine să fie de un centimetru și jumătate, iar lungimea se poate stabili în funcție de preferințe.
Vezi și: Ceapă caramelizată, rețeta. Cum se face
Prăjitura Măgura de casă. Rețeta simplă: Iese pufoasă și aromată
După ce se taie aluatul de sărățele în forma dorită, punem totul în tava de cuptor tapetată cu hârtie. Nu uita să lași distanță între ele de aproximativ un centimetru. Ungem sărățelele cu ou, apoi presărăm, în funcție de gusturi, chimen, susan, mac sau cașcaval ras. Putem să alegem decor diferit pentru mai multe dintre sărățele, astfel ne vom bucura de o vareitate de gusturi. Sărățelele se coc aproximativ 20 de minute la 180 de grade Celsius. Ne vom da seama că sărățelele sunt gata în momentul în care vor fi ușor rumenite la suprafață.
De asmenea, poți încerca și acest aluat fraged pentru tarte, biscuiți, plăcinte și sărățele.
Ingrediente
300 g făină albă
150 g unt rece
2 ouă mici sau unul mare
1/2 linguriță sare
80g zahăr pudră (se renunță pentru varianta sărată)
coajă rasă de la ½ de lămâie (se renunță pentru varianta sărată)
opțional: arome vanilie, scorțișoara sau chimen măcinat, chili și sare pentru varianta sărată
Mod de preparare
Se cântăresc ingredientele, iar untul se taie în bucățele și se lasă cinci minute la rece. Făina se cerne. Se adaugă praful de sare și zahărul pudră (dacă vreți un aluat dulce) și se omogenizează.
Se adaugă untul și se frământă până se obține o compoziție nisipoasă.
Apoi se adaugă oul sau ouăle bătute ușor (și aromele dacă faceți aluat dulce) și se încorporează rapid în compoziția nisipoasă. Dacă mai este nevoie, picurați și o lingură de apă rece, pentru ca aluatul să se lege. Atenție, e important să nu punem cantități mari de lichid pentru că nu trebuie să obținem un aluat umed, notează retetepractice.ro. După se împachetează într-o folie alimentară/pungă de plastic. Se lasă la frigider o oră.
După se întinde aluatul într-o foaie subțire pe un blat cu făină presărată și se așază într-o tavă de tartă (dacă faceți o tartă dulce sau aperitiv). Se taie pe margini și se înțeapă cu furculița sau cu o scobitoare din loc în loc.
Vezi și: Cum faci să nu-ți iasă uscat pieptul de pui. Așa va fi suculent
Cum faci lapte condensat, fără fierbere. Este gata în 5 minute!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News