Data publicării:

Antisemitismul, noua armă politică a liderului Tea Party, Sarah Palin - VIDEO

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
blood_libel
blood_libel

Sarah Palin a apelat la antisemitism pentru a da o replică celor care au făcut legătura între campania sa politică și masacrul din Tucson, Arizona. Fosta șefă a guvernului din Alaska și liderul Tea Party a utilizat în apărarea sa termenul de „calomnie sângeroasă” („blood libel”), o sintagmă istorică ce  se referă la acuzaţiile de omoruri ritualice ale israelienilor, mit antisemit folosit în istorie pentru a justifica persecutarea evreilor.

În timp ce Congresul se arăta dispus să aprobe o rezoluție împotriva climatului de intimidare creat de anumite discursuri politice, Sarah Palin se declara victimă a unei „calomnii sângeroase” și persista într-o retorică similară ca cea care a provocat ca multe persoane să-i atribuie o parte din responsabilitate pentru masacrul din Tucson.

Astfel, Palin a urcat pe Facebook un video de opt minute al cărui scop era să clarifice poziția sa și să termine cu relaționarea sa cu tragedia din Arizona, dar simpla menționare a unei „calomnii sângeroase”, frază folosită pentru a justifica antisemitismul, a acutizat polemica și a inflamat comunitatea evreiască din SUA.

VIDEO: Sarah Palin: "America's Enduring Strength" from Sarah Palin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel