Săpunul obișnuit face minuni: top 10 moduri de a-l folosi în afara băii
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Săpunul obișnuit face minuni, top 10 moduri de a-l folosi în afara băii. Sursa foto: freepik.com
Săpunul obișnuit face minuni, top 10 moduri de a-l folosi în afara băii. Sursa foto: freepik.com
Un săpun uscat obișnuit este util nu doar pentru spălarea mâinilor.

Săpunul obișnuit poate fi folosit nu doar în scopuri de igienă, ci și pentru a restabili ordinea în casă. Și, de asemenea, în grădină. Iată 10 moduri de a folosi săpunul în alte scopuri. Unele dintre ele par aproape evidente, în timp ce altele sunt foarte originale.

Ameliorează mușcăturile de insecte. Dacă te deranjează mușcăturile de insecte, udă săpunul și freacă. Acest gest ar trebui să te scape de simptomele neplăcute.

Îndepărtează grăsimea și murdăria veche de pe hotă în 10 minute: filtrul va străluci și va fi ca nou

Repară ușile care scârțâie. Dacă ușile sau podele din casă scârțâie, aplică săpun uscat în locurile respective.

Protejează sticla împotriva aburirii. Pentru a evita acest fenomen neplăcut, aplică o cantitate mică de săpun uscat pe sticlă și șterge-o cu o cârpă curată. Această metodă funcționează excelent și pe oglinda din baie.

Repară fermoarul blocat. Dacă fermoarul genții s-a blocat, șterge-l ușor cu săpun uscat. După aceea, glisorul ar trebui să funcționeze bine.

Ghiveciul care distruge chiar și cea mai puternică plantă. Ai grijă ce recipient alegi

Elimină mirosurile neplăcute. În loc să folosești lumânări parfumate, împrospătează-ți dulapul, punând înăuntru bucăți parfumate de săpun.

Curăță petele de pe haine. Dacă trebuie să îndepărtezi petele galbene de pe gulerul hainei sau orice alte pete, freacă-le cu săpun obișnuit, apoi pune-le în mașina de spălat. 

Pune cuișoare la intrarea în casă, în luna martie. De ce este esențial să faci asta?

Alungă insectele. Săpunul te ajută să scapi de insecte, șoareci și alți dăunători de grădină. Pentru acest lucru, taie o bucată de săpun în jumătate și pune fiecare parte pe câte o tijă de metal sau lemn. Fă un gard din astfel de tije în jurul grădinii. 

Înmoaie pielea pantofilor. Este suficient să ungi cu săpun zonele pantofului care îți provoacă disconfort.  Această problemă nu te mai deranja. 

Cinci lucruri care "poluează" casa. Este timpul să scapi de ele

Bate cuie. Înainte de a începe să bați cuie și să înșurubezi diferite șuruburi, unge-le cu săpun. Poți face același lucru și cu alte unelte și ace de cusut.

Desenează pe pânză. Dacă croiești o haină, desenează conturul cu săpun, apoi poți tăia ușor. Săpunul este o alternativă ieftină la cretă sau marker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel