Data actualizării:
Data publicării:

Șapte suporteri români, arestați în Grecia. Poliția este în alertă maximă din cauza huliganilor

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @andranik.h90
FOTO: Freepik @andranik.h90
Șapte suporteri ai FC Petrolul Ploiești au fost arestați la intrarea în Grecia. Au încălcat legislația portului de arme, dar și legislația sportivă.

Şapte români, suporteri ai echipei Petrolul Ploiești, au fost arestaţi, joi de dimineaţă, de către poliţia greacă la punctul de trecere a frontierei Promachonas pentru încălcarea legislaţiei sportive şi a portului de arme.

Arestarea celor şapte suporteri români, chiar la intrarea în Grecia, a avut loc după ce poliţia a primit informaţii că mai mulţi microbişti români de nucleu dur, cunoscuţi pentru acţiunile lor, urmau să călătorească în Grecia pentru a participa la meciul dintre Olympiakos Pireu şi echipa belgiană Genk, din prima manșă a turului trei preliminar din Europa League, notează Rador.

În urma controlului dubei în care se aflau cei şapte români au fost găsite două cuţite, un dispozitiv multifuncţional cu cuţit, 23 de sprayuri cu vopsea, o mască de tip "full face", un tricou, o eşarfă şi alte obiecte purtând însemnele distinctive ale clubului sportiv românesc FC Petrolul Ploieşti. Clubul din România este înfrățit cu echipa belgiană, potrivit Observatorul Prahovean.

Poliția din Grecia, în alertă maximă

Poliţia greacă este în alertă maximă după confruntările extrem de violente din data de 7 august dintre un grup de circa 100 de huligani croaţi din galeria echipei Dinamo Zagreb şi suporterii echipei AEK Atena, ciocniri soldate cu moartea unui tânăr grec în vârstă de 29 de ani şi rănirea mai multor persoane.

Mai mulţi ofiţeri de rang înalt din conducerea poliţiei elene au fost destituiţi din cauza faptului că, deşi poliţia a avut informaţii concrete şi transmise în mod repetat despre venirea în Grecia a huliganilor croaţi, nu a luat măsuri pentru a li se interzice intrarea acestora în ţară.

Înfruntarea dintre formația greacă și cea din Croația, de la Atena, a fost amânată pentru data de 19 august, în timp ce turul se va juca la Zagreb, pe 15 august.

Citește și: Arestări înainte de Steaua - Dinamo. Ultrașii s-au luat la bătaie în Ghencea; jandarmii au intervenit pentru a stinge conflictul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel