Șapte ceaiuri care te scapă de acnee. Remedii naturale de ajutor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Te confrunți cu acneea? Ai la îndemână câteva ceaiuri care îți pot fi de folos. N-ar fi rău, totuși, să consulți și un medic dermatolog.  Iată despre ce vorbim...

Ceai de trei fraţi pătaţi

Această plantă are proprietăţi antialergice şi depurative. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de trei fraţi pătaţi la 250 ml apă în clocot. Se beau 2-3 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Se recomandă să urmezi acest tratament timp de o lună. După această perioadă faci o pauză, apoi începi din nou cura de o lună, potrivit divahair.ro.

Ceai de brusture

Ceaiurile pentru acnee din rădăcină de brusture elimină toxinele din organism şi au acţiune antiseptică. Prepară o infuzie din 3-4 linguri de rădăcină de brusture la un litru de apă. Această cantitate se consumă în cursul unei zile.

Dacă îţi doreşti un tratament mai concentrat, poţi să optezi pentru prepararea decoctului de rădăcină. Acesta se face dintr-o lingură de rădăcini la o cană de apă. Se beau două căni pe zi. Se recomandă să ţii cura cu ceai de brusture timp de două luni, dar cu o pauză de zece zile între ele.

Ceai de păpădie

Păpădia are acţiune diuretică, sporind eliminarea toxinelor din corp. O cură cu infuzie de păpădie se ţine o lună, timp în care va purifica organismul de toxine şi va curăţa sângele şi pielea afectată de acnee.  

Ceai verde

Ceaiul verde are proprietăţi astringente, antioxidante şi antibacteriene. Aplică aceste comprese călduţe cu el după fiecare demachiere. Combate acneea, calmează pielea afectată de această afecţiune şi închide porii dilataţi.

Ceai din flori de galbenele

Ceaiurile pentru acnee din flori de galbenele au rol hidratant, cicatrizant şi regenerant. Prepară o infuzie concentrată din flori de gălbenele în cantitate mică şi nu uita că aceasta trebuie să fie mereu proaspătă. Aplică aceste comprese locale cu ajutorul unei dischete demachiante în fiecare seară, înainte de culcare.

Ceai de cicoare

Ceaiul de cicoare grăbeşte vindecarea şi este recomandat în special tenului gras. Infuzia se prepară din 3-4 linguriţe de rădăcini uscate la o cană de apă. Se tamponează uşor tenul cu o dischetă demachiantă. Foloseşte această infuzie pentru întreţinerea tenului, după demachiere.

Ceai din conuri de hamei

Ceailul din conuri de hamei previne infecţiile microbiene, având acţiune antiseptică. Aplică aceste comprese locale cu infuzie preparată din o lingură de plantă la 100 ml apă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel