Nu toate produsele pe care le considerăm sănătoase, fără grăsimi sau recomandate de nutriționiști sunt într-adevăr astfel.
Multe dintre produsele pe care le consumăm în mod regulat sunt nocive pentru organism. Printre acestea:
1. Prăjiturele din orez expandat
Lăudate inclusiv de către adepții produselor alimentare bio, prăjiturele din orez expandat induc senzația de sațietate. Cu toate acestea, indicele glicemic este 85, iar în cantități mari, un nivel ridicat de glucoză în sânge duce la obezitate, rezistență la insulină, diabet și îmbătrânire prematură. Nutriționiștii recomandă înlocuirea lor cu pâine integrală cu cereale, nuci și migdale.
2. Biscuiții și produsele de patiserie
De la biscuiți la prăjiturile din magazine, toate conțin acizi grași responsabili de maladiile cardiovasculare. Potrivit Agenției Franceze pentru Siguranța Sanitară a Alimentelor, astfel de produse alimentare sunt "responsabile" pentru 30% din aportul de acizi grași trans la copii și 20% - la adulți. Medicii recomandă înlocuirea lor cu fructe proaspete și uscate.
3. Alimente pe bază de fructoză
Alimentele despre care se spune că au "suc sau sirop din fructe", au, în fapt, fructoză sau sirop de porumb. O serie de studii epidemiologice derulate în SUA au dovedit deja legătura dintre consumul frecvent de "sirop din fructe" și riscul ridicat de îngrășare. Medicii recomandă dulcețurile și compoturile dietetice (cu procent redus de zahăr sau chiar fără zahăr).
4. Margarina și untul
Margarină, untul, grăsimile de origine vegetală sunt supuse procesului de hidrogenare: practic, grăsimea vegetală este suplimentată cu hidrogen. Grăsimile de acest tip sunt considerate, astăzi, pericolul numărul unu pentru sănătatea inimii și a sistemului circulator. Dacă nu se poate renunța la prăjeli, medicii recomandă uleiul de arahide.
5. Preparatele instant
Supe la plic sau piureul din fulgi sunt produse "burdușite" de conservanți, potențiatori de gust, pe care medicii nutriționiști le interzic spre consum.
6. Cerealele pentru mic dejun
Cerealele conțin, de cele mai multe ori, produse extrudate, îndulcite peste măsură. Dimineața, cea mai bună alegere este pâinea integrală sau cu fulgi de ovăz.
7. Alune, migdale, fistic
Migdale, fisticul și alunele au în comun sarea, care devine periculoasă organismului consumată în cantități mari. În plus, prin prăjire şi sărare, aceste delicatese ajung să conțină doze considerabile de produși de glicație avansată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă