Săptămâna Dovleacului, în parcul IOR. Piață volantă, plăcinte și înghețată cu dovleac, grătare și decorațiuni - GALERIE FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Dovleci uriași, plăcinte aburinde și felii de bostan coapte în cuptor ce amintesc de serile de toamnă petrecute la bunici! 

Toate astea îi așteaptă pe bucureșteni în cea mai bogată și plină de produse tradiționale piață volantă din Capitală, deschisă weekend-ul acesta de joi până duminică, în Parcul IOR, mai exact în zona Biserica Maramureșană.

Și pentru că este Săptămâna Dovleacului,  timp de patru zile, familiile cu copii și toți cei pasionați de tradițiile de toamna sunt așteptați în Parcul IOR într-un ţinut de basm, cu promenade pline de culoare, aer domol care îţi mângâie faţa şi decoraţii magice, gastronomia fiind la loc de cinste, în toate cele patru zile unde vedetă va fi nimeni altul decât Dovleacul, pregătit sub toate formele și desigur în multe produse a cărei bază o reprezintă dovleacul.

Cei pasionați de tradițiile de toamna vor putea descoperi bunătățile cu dovleac, dovleac copt la față locului, prăjituri de casă cu dovleac, alivenci cu dovleac, înghețată cu dovleac, plăcintă cu dovleac, dulcețuri cu dovleac, acestea fiind doar câteva dintre preparatele cu care se vor putea delecta iubitorii legumelor de toamna.

GALERIE FOTO AICI!

Halloween, 31 octombrie

 

Pe vremuri, în noaptea de 31 octombrie, când are loc Halloween-ul, dovlecii erau scobiți și iluminați și puși la vedere pentru a alungă spiritele rele. Între timp, personalizarea dovlecilor a devenit un exercițiu de dezvoltare a creativității, copiii întrecându-se în culori și forme deosebite. 

Special pentru copii vor fi aduși dovleci de toate dimensiunile, sculptați și nesculptați, numai buni de luat acasă, așadar, cei care vor să se bucure de o atmosferă de neuitat sau pur și simplu să sărbătorească toamna cu toate culorile și gusturile ei deosebite, sunt așteptați în toate cele patru zile, de joi până duminică, în Parcul IOR, lângă Biserica Maramureșeană.

Pentru participanți, organizatorii au pregătit și standuri cu mâncare tradițional românească, grătare, dar și zone cu fructe, legume, zacuscă și gemuri bio. Mustul făcut pe loc și vinul proaspăt vor fi din abundență și vor acompania toate preparatele delicioase realizate în cadrul pieței volante România Autentică, la Săptămâna Dovleacului.

Nu lipsesc produsele tradiționale

 

Bineînțeles nu vor lipsi produsele tradiționale precum pastramă de berbecuț la grătar, pastramă de oaie la ceaun, tocană de oaie cu mămăliguță, cotlete de berbecuț la grătar, pastramă în bere la tigaie, sloi de oaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, toate vor face pereche cu bărdăcuțele cu must proaspăt stors, precum și brânzeturi de toate felurile, de la cele tradiționale  la brânzeturi fine, că să fie pentru gusturile tuturor, bulz și brânzeturi de tot soiul.

La loc de cinste vor fi și preparatele la grătar, fripturi din cărnuri aromate și mâncăruri la ceaun, mititei, cârnați din porc, vită și vânat, frigărui și pastrame de toate felurile, costițe și ciolane, toate acestea stropite cu must, bere și licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, vișine și pere.

Nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe cu mămăliguţă, plăcintele maramureşene, vestitele plăcinte muntenești, veritabilele poale-n brâu moldovenești, plăcinte dobrogene cu brânză, plăcinte și prăjituri cu fructe de sezon, pregătite toate “în văzul lumii”, turtă dulce pentru cei mici, dulcețuri și gemuri proaspete, toate preparate ce conțin ingrediente sută la sută naturale și gătite după cele mai vechi rețete tradiționale.

Pe ce perioadă se desfășoară evenimentul

 

Toate acestea vor fi pregătite și pentru a putea fi luate și acasă pentru masă de weekend. Evenimentul se desfășoară timp de 4 zile, de joi 28 octombrie, până duminică 31 octombrie.

Pe lângă zona de food, participanții vor putea cumpără și accesorii hand-made, cadouri și exponate lucrate manual cu multă măiestrie, ii cu motive tradiţionale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiționale.

Menționăm faptul că având în vedere contextul epidemiologic actual, se vor respectă toate măsurile și regulile cu privire la standardul minim aplicabil pentru evenimentele și acțiunile culturale organizate în aer liber, la locul de desfășurare a pieței volante, transmit organizatorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel