Șansă pentru tinerii din diaspora. Pot reveni în țară ca tineri FERMIERI. Mai sunt 23 de milioane de euro, NERAMBURSABILI
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 04 mai 2021, 17:41
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Tinerii din diaspora pot reveni în țară ca fermieri. AFIR oferă fonduri nerambursabile pentru înființarea de ferme.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat prelungirea până în 5 iulie a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru submăsura „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” dedicată celor din diaspora, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al AFIR, până în prezent au fost depuse 172 de proiecte în valoare de 6,9 milioane euro. Până la atingerea plafonului de depunere a proiectelor, mai sunt disponibile fonduri în valoare de 23 milioane euro.

 

Cum se acordă banii

Sprijinul acordat prin PNDR 2020 pentru instalarea tinerilor fermieri este 100% nerambursabil, în valoare de 40.000 sau de 50.000 de euro, în funcție de dimensiunea exploatației agricole.

Finanțarea se acordă tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară în două tranșe: 75% la semnarea Contractului de finanțare și 25% în funcție de implementarea corectă a Planului de Afaceri, fără a depăși trei ani (cinci ani pentru exploatațiile pomicole) de la semnarea Contractului de finanțare.

„Acordarea sprijinului va fi proporțională cu gradul de îndeplinire a Planului de Afaceri”, a transmis AFIR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?