Data actualizării:
Data publicării:

Sanda Nicola, culisele LOCKDOWN-ului din Belgia: "O LOVITURĂ"

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sanda Nicola
Sanda Nicola
Jurnalista Sanda Nicola a vorbit despre lockdown-ul din Belgia. Ce se întâmplă acolo. 

Belgia a intrat în LOCKDOWN, din cauza exploziei de cazuri de COVID-19. Aflată în Bruxelles, jurnalista Sanda Nicola a povestit în direct care este situația de acolo. 

"Păi, am început să ne obișnuim cumva cu situația asta. Este cel de-al doilea lockdown, noi avem deja experiența celui din primăvară și cumva, lockdown-ul ăsta se anunță un pic, un pic mai lesne de suportat decât cel din primăvară, pentru că e foarte multă atenție din partea autorităților și a existat întotdeauna o foarte mare preocupare pentru starea de sănătate psihică a populației. Atunci, de această dată, populația nu are restricție de circulație, dar cumva s-au restrâns posibilitățile de a se crea aglomerație, posibilitățile de întâlnire și s-a început cu cafenelele și restaurantele care sunt închise deja de o săptămână sau două.

Pentru o națiune care are această cultură a întâlnirii, a fost deja o lovitură momentul în care nu s-a mai putut merge la cafenele și restaurante. Da, s-au închis magazinele esențiale, dar sunt deschise în continuare supermarketurile, hipermarketurile în care găsești absolut orice, motiv pentru care noi și mulți alții nu am mai considerat că e cazul să ne burdușim toată cămările și frigiderele, pentru că ne-au mai rămas conserve de la lockdown-ul din primăvară.

Ce e important de spus e că rămân deschise creșele, tot ce înseamnă învățământ preșcolar. Școlile rămân închise", a declarat Sanda Nicola, în direct la B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel