Sancțiuni împotriva Rusiei. Marcel Ciolacu: Solicit Guvernului să clarifice situația firmei TMK Artrom. Nicio țară europeană nu a sancționat angajații
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sancțiuni împotriva Rusiei. Marcel Ciolacu: Solicit Guvernului să clarifice situația firmei TMK Artrom din Olt
Sancțiuni împotriva Rusiei. Marcel Ciolacu: Solicit Guvernului să clarifice situația firmei TMK Artrom din Olt
Marcel Ciolacu solicită Guvernului României să clarifice situația firmei TMK Artrom, ai cărei angajați sunt afectați de sancțiunile impuse Rusiei.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, cere Guvernului României să clarifice situaţia firmei TMK Artrom din Olt, unde angajaţii sunt afectaţi de sancţiunile impuse Rusiei:

„Sancțiunile internaționale la adresa Rusiei sunt absolut necesare. Tăierea surselor de bani pentru oligarhii lui Putin este obligatorie. Niciun leu, niciun euro nu trebuie să finanțeze războiul lui Putin!

Dar nicio țară europeană nu a sancționat angajații companiilor producătoare care au reprezentare în mai multe state, cum sunt, de exemplu, cei 2.500 de angajați români ai TMK Artrom din Slatina, în cazul cărora, de mai bine de două săptămâni, nu s-a găsit nicio soluție! Oamenii nu sunt plătiți, producția stagnează și toate contractele de care depind companii importante din industria românească au ajuns sub un mare semn de întrebare.

Solicit Guvernului să clarifice legal și rapid situația firmei TMK Artrom din județul Olt. Repet! NU muncitorii români sunt cei care trebuie pedepsiți, ci trebuie stopat eventualul flux de bani către apropiații lui Putin. Pentru #România sunt importanți #românii și locurile de muncă, precum și funcționarea în continuare a #economiei românești!

Mai mult, aprobarea unei Ordonanțe de urgență din partea Executivului pentru rezolvarea situației de la TMK ar clarifica și alte cazuri similare.“, a scris Ciolacu pe Facebook.

Mircea Geoană: Nu intrăm în conflict cu Rusia, chiar dacă sunt apeluri. Nivelul de influenţă strategică al României e mai sus decât oricând!

Președintele SUA, Joe Biden, va participa pe 24 martie la summitul extraordinar NATO pentru a discuta despre invazia Rusiei în Ucraina. 

Întrebat la ce să ne așteptam de la acest summit, Mircea Geoană a spus: „Eu fac acest tip de activitate de mulţi ani de zile şi ca lider politic şi ca om care a lucrat în diplomație. Am avut bucuria să ridicăm steagul României la NATO. Este un summit extraordinar şi cred că acest cuvânt reprezintă esența summitului de peste câteva zile. Este extraordinar pentru că este convocat peste rând, cel la rând este cel de la Madrid la sfârșit de iunie, este extraordinar prin circumstanțele prin care el se întâmplă. Preşedintele Biden, liderul unei ţări mari, vine pentru a doua oară în Europa pentru a-şi întâlni aliații europeni. Nu am văzut America în 30 de ani atât de implicată, atât de intim implicată cu aliații săi europeni, cum văd acum, dar situaţia excepțională a necesitat măsuri excepționale.”

„Din estimările noastre, vom acționa pentru a sprijini Ucraina. Şi nu este o formă de a escalada războiul, ci este un drept consfințit în cartea ONU. Dreptul la autoapărare, iar noi îi ajutăm să îşi apere ţara”, a spus Mircea Geoană. „Nu intrăm în conflict cu Rusia, chiar dacă sunt apeluri. Avem o responsabilitate şi pentru ucraineni, dar avem o responsabilitate şi pentru milioanele de oameni care trăiesc în țările NATO. Deci, suntem atenți şi sunt convins că avem înțelegerea momentului excepțional pe care îl trăim. Trebuie să fim la înălţimea acestui moment istoric, dar avem şi suficient de multă ințelepciune şi experienţă, astfel încât să fim siguri că astfel de lucrurile nu escaladează”, a zis, la Antena 3, Mircea Geoană (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel