Sâmbăta Morților. Cea mai puternică rugăciune. Ajută la mântuirea celor adormiți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Pe 3 noiembrie, creștinii prăznuiesc Sâmbăta Moșilor, cunoscută și ca Sâmbăta Morților. 

Sâmbăta morților, 3 noiembrie. Prăznuirea moșilor de toamnă este închinată celor care sunt plecați dintre noi. Pe lângă mâncarea care se împarte în această zi şi pe lângă lumânările care se aprind, un rol extrem de important pentru sufletele celor plecaţi este și rugăciunea. Pe 3 noiembrie, se spune o rugăciune puternică pentru toți cei care nu mai sunt printre noi.

Sâmbăta morților, 3 noiembrie. „Pomenește, Doamne, pe cei ce întru nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta cre­dință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gân­­dul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri lumi­noase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată dure­rea, întristarea și sus­­pinarea, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi cei din veac.

Sâmbăta morților, 3 noiembrie. Dăruiește-le lor și nouă Împă­răția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veș­nice și des­fătarea vieții Tale celei ne­sfâr­șite și fericite.

Sâmbăta morților, 3 noiembrie. Că Tu ești învierea și odihna ador­­­mi­ților robilor Tăi (numele), Hris­toase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună și Celui fără de început al Tău Părinte și Prea­sfân­tului și Bunului și de viață făcă­to­ru­lui Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Sâmbăta morților, 3 noiembrie. Cu sfinții odihnește, Hristoase, su­fle­tele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel