Salata Waldorf este perfectă pentru weekend. Încearcă și tu rețeta!
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Bich Tran)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Bich Tran)
Dacă nu ai chef să stai prea mult în bucătărie în  weekend, poți încerca salata Waldorf. Se prepară ușor și repede.

Ingrediente

250 g de țelină (rețeta originală menționa țelină apio)
2 mere
50 g de nuci
3 linguri smântână lichidă
2 linguri de maioneză
sucul de la o lămâie
sare
piper
zahăr

Cum se prepară salata Waldorf

Merele se curăță de cutia de semințe și taie cubulețe (le putem lăsa cu coaja). Se toacă nucile și se taie țelina. Merele, nucile și țelina se amestecă într-un castron. Se pregătește dressingul. Se amestecă maioneza, sucul de la lămâie, smântâna (se poate înlocui cu iaurt natur), potrivit retete.unica.ro. Se adaugă sarea, piperul și puțin zahăr. Se amestecă bine până se transformă într-o emulsie.

Dressingul se adaugă peste mere, nuci și țelină. Salata obținută se ține la frigider și se servește rece.

BONUS: Salată cu ton și ouă fierte

Ingrediente

1 conservă de ton;
2-3 ouă fierte;
1 salată verde;
2 ardei grași;
100 g boabe de porumb;
1 castravete proaspăt;
1 ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde;
100 g măsline negre;
100 g brânză de oi.
Pentru dressing
100 ml oţet balsamic
100 ml ulei
100 ml vin alb
sare, piper, busuioc - după gust
1 linguriță zahăr

Cum se prepară

Salată cu ton și ouă fierte. Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Între timp, se spală și se curăță salata verde. Ceapa, castravetele şi ardeii se curăţă, se spală şi se taie rondele, potrivit retete.unica.ro.

Salată cu ton și ouă fierte. Pentru sos, se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul, până se obține o pastă omogenă. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi zahăr şi se aromează cu busuioc. După ce ouăle au fiert, se curăţă şi se taie în sferturi.

Salată cu ton și ouă fierte. Acum începem ornarea salatei cu ton. Într-un bol potrivit de mare se pun mai întâi frunzele de salată verde, apoi ceapa, ardeiul gras şi castravetele. Se stropește totul cu sosul pregătit şi se amestecă uşor. Se adaugă peştele, ouăle, măslinele şi brânza, apoi se poate servi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel