Salată din varză chinezească cu ciuperci murate: o rețetă simplă, dar plină de vitamine
Varza chinezească, ciupercile murate, carnea de pui și cașcavalul sunt o combinație grozavă.
Salata se prepară foarte repede, iar rezultatul o să vă surprindă. Această salată este perfectă pentru o masă festivă sau o cină în familie.
Ingredientele de care ai nevoie:
varză chinezească - 300 grame,
file de pui - 300 grame,
cașcaval - 150 grame,
ciuperci murate - 300 grame,
maioneză - după gust,
sare și piper negru măcinat - după gust.
Modul de preparare
Fierbeți fileul de pui timp de 20-25 de minute, cu sare și piper. Carnea de pui se rpcește, apoi de taie în cuburi.
Varza chinezească se toacă, se pune într-un bol, se sărează și se zdrobește ușor cu mâinile ca să lasă suc.
Pizza la tigaie fără făină: se face în câteva minute și are doar 100 de calorii
Scurgeți saramura din ciupercile murate, clătiți-le și tăiați-le fâșii. Cașcavalul se dp prin răzătoarea grosieră.
Așezați salata în straturi: varză, ciuperci murate, carnea de pui, cașcaval. Peste fiecare strat se pune maioneză.
Pune făină în tigaie înainte de a prăji ouăle. Trucul care schimbă totul
Salata trebuie pusă în frigider pentru cel puțin două ore.
Sfaturi: Alegeți cașcavalul preferat. Varza chinezească poate fi înlocuită cu varză albă. De asemene,a sunt potrivite orice fel de ciuperci murate. Poftă bună!
De asemenea, poți face o salată cu ciuperci, fasole și murături
Salata cu ciuperci, fasole și murături este delicioasă, foarte sățioasă și se prepară repede. Produsele nu vor fi supuse unui tratament termic îndelungat, iar ciupercile proaspete prăjite pot fi înlocuite cu ciuperci din conservă.
Ingrediente:
conservă de fasole - 1 bucată,
ciuperci - 400 grame,
castraveți murați - 250 de grame,
ceapă - 3 bucăți,
morcov - 1 bucată,
ulei 50 ml,
usturoi - 1 căpățână,
sare și piper după gust.
Cum se face această salată
Puteți folosi atât fasole roșie, cât și fasole albă. Curățați ciupercile și tăiați-le felii subțiri. Ceapa se curăță și se taie cubulețe. Morcovul se curăță și se dau prin răzătoare. Scurgeți lichidul din conserva de fasole. Tăiați castraveții murați fâșii.
Puneți o tigaie cu puțin ulei pe aragaz. Când, uleiul este încins, adăugați ciupercile și prăjiți-le ușor. la fel, procedați cu ceapa și morcovii.
Se amestecă toate ingredientele într-un bol. Adăugați usturoiul pisat, Asezonați cu sare și piper. Dacă doriți, puteți stropi salata cu mărar și ceapă verde tocate mărunt. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News