Salată delicioasă de morcovi. O rețetă din bucătăria marocană
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Salată delicioasă de morcovi. O rețetă din bucătăria marocană. Sursa foto: freepik.com
Salată delicioasă de morcovi. O rețetă din bucătăria marocană. Sursa foto: freepik.com
Prepară o salată din morcovi, portocale, stafide, curmale și nuci. Dressingul dulce-acru te va cuceri.

Această salată poate fi servită ca aperitiv sau poate fi transformată într-o garnitură rafinată pentru carne sau pește.

Salata marocană de morcovi trebuie pregătită în avans, astfel încât ingredientele să aibă timp să-și dezvăluie aromele.

 

Ingrediente pentru patru porții:

morcovi tineri - 4 bucăți,

portocale - 2 bucăți,

stafide - 20 grame,

migdale - 50 grame,

arahide - 50 grame,

curmale fără sâmburi - 8 bucăți,

verdeață după gust.

 

Pentru dressing:

ulei de măsline - 50 grame,

suc de portocale - 50 ml,

suc de lămâie - 20 grame,

miere - 10 grame,

scorțișoară măcinată - 5 grame,

zahăr  - 3 grame, 

sare după gust.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Stafidele și curmalele fără sâmburi se pun în apă caldă timp de 15 minute. Apoi se usucă. Curmalele se taie în bucăți mici.

Pui cu lămâie, în stil chinezesc, pentru cină. O mâncare originală și gustoasă

Prăjește ușor nucile într-o tigaie uscată, apoi toacă-le grosier. Curăță portocalele și taie pulpa în bucăți. Morcovii se curăță de coajă, se spală și se dau prin răzătoare. Pune ingredientele preparate într-un castron de salată.

Clătite de cartofi cu umplutură de ouă, foarte gustoase și hrănitoare

Pentru dressing, combină toate ingredientele și amestecă-le bine. Se toarnă dressingul peste salată și se dă la frigider pentru 30 de minute. Salata se ornează cu verdeață înainte de servire. Poftă bună!

 

Vezi și: Halva din morcovi și nuci caju, o delicatesă indiană, de care te vei îndrăgosti. O poți face și în postul Paștelui

 

Gajar Ka Halwa sau halva din morcovi și nuci caju este un desert dulce originar din nordul Indiei. Acest desert este pregătit, tradițional, în timpul festivalurilor, în special cu ocazia Diwali, Holi și Rakshabandhan.

Picantă și simplă: salată cu prune uscate și carne

Halvaua de morcov și caju este hrănitoare. Se prepară din morcovi, lapte, zahăr, unt, nuci și fructe uscate. Uneori se adaugă condimente, cum ar fi cardamomul.

Halvaua de morcovi este grozavă pentru vegetarieni sau pentru persoanele care urmează o dietă săracă în calorii, deoarece 50 de grame din acest desert conține doar 45 de calorii.

Ingrediente pentru 7 porții

morcovi - 800 grame,

lapte vegetal - 1 litru,

nuci caju - 200 grame,

zahăr - 400 grame,

zahăr vanilat - 10 grame,

stafide - 150 grame,

unt de cocos - 120 grame.

 

Modul de preparare

 

Spală, curăță și dă morcovii prin răzătoare medie. Se fierbe laptele, se adaugă morcovii și fierb în continuare. Dă focul la minim și gătește circa 60 de minute.

Salată de pește afumat cu castraveți murați și maioneză. O rețetă de nota 10!

Adaugă apoi zahărul și zaharul vanilat și amestecă bine. Lasă compoziția să fiarbă o oră. Nu uita să amesteci mereu. La final, se pune unul de cocos și iarăși se amestecă bine.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel