Salată de fasole roșie pentru zilele de post. Rețeta simplă a bunicii
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Dacă vrem să pregătim o mâncare ușoară și rapidă, ideală este gustoasa salată de fasole roșie pentru zilele de post. Aceasta se pregătește imediat, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, vom obține un preparat culinar sănătos și hrănitor în doar câteva minute. Iată rețeta simplă a bunicii pentru o mâncare de post delicioasă.  

Perioada postului reprezintă o adevărată provocare culinară pentru unele gospodine, care se întrec în tot felul de rețete spectaculoase și gustoase. Chiar și în zilele cu restricții alimentare putem să ne bucurăm de o mâncare delicioasă.

Salata de fasole roșie se pregătește rapid și avem nevoie de câteva ingrediente. Pe lângă acest preparat culinar, putem opta și pentru o ciorbă de urzici de post sau îi putem încânta pe cei de la masă cu o plăcintă cu varză murată.

Aceste feluri de mâncare sunt ideale și pentru cei care țin dietă și vor să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. De aceea, rafinatele rețete cu dovlecei sunt perfecte nu doar în perioada postului, ci și atunci când ne dorim să ne menținem în formă cu o mâncare gustoasă și dietetică.

Nutriționiștii recomandă aceste feluri de mâncare deoarece sunt o sursă bogată de vitamine necesare organismului și îi sfătuiesc, de asemenea, pe cei care vor să slăbească să aleagă alimentele fără gluten.

Salata de fasole roșie este printre preferințele tuturor în zilele de post. Nu doar că se pregătește foarte ușor acasă, dar este și extrem de gustoasă și sănătoasă.

Rețeta simplă a bunicii pentru o salată delicioasă

Pentru a pregăti rapid o salată de fasole roșie avem nevoie de ingredientele simple ale bunicii, precum 350 g de fasole boabe sau două conserve mici de fasole roșie, o jumătate de ardei gras, 1 ceapă roșie, o roșie mare, 1 legătură de pătrunjel, sare. Pentru dressing la salata de fasole roșie vom folosi 2 linguri de ulei de măsline, 3 căței de usturoi și zeama de la jumătate de lămâie.

Mai întâi se spală bine boabele de fasole din conserve și se lasă la scurs. Între timp se taie ceapa roșie în cubulețe mărunte sau în felii subțiri, împreună cu ardeiul gras și roșia tăiată în cubulețe mai mari. Se mărunțește apoi pătrunjelul.

După ce boabele de fasole roșie s-au scurs foarte bine de apă, se pun într-un bol mare și se adaugă legumele tăiate mărunt. Se amestecă bine apoi se pregătește dressingul pentru salată.

Într-un bol mai mic se amestecă usturoiul dat prin presă împreună cu zeama de lămâie și uleiul de măsline. Se adaugă dressingul peste fasole și se amestecă bine, apoi se pune puțină sare după gust.

Salata de fasole roșie este gata și poate fi servită cu pâine sau împreună cu alte feluri de mâncare. Cei care vor să ofere un gust aparte acestui preparat culinar ușor de făcut, pot adăuga pe lista ingredientelor și avocado, porumb dulce, castraveți, ardei kapia sau ton.

Pentru a pregăti rapid o salată gustoasă de fasole roșie în zilele de post, avem nevoie de puține ingrediente pentru a obține un preparat culinar sănătos. Această salată este hrănitoare și ideală nu doar în perioadele cu restricții alimentare, ci ori de câte ori vrem să ne bucurăm de o mâncare simplă, ușoară și savuroasă, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel