Salată de ceapă cu ghimbir, genială în Postul Paștelui. Secretul constă într-un ingredient banal
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Salata de ceapă cu ghimbir este o idee foarte bună în Postul Paștelui.

Salata de ceapa cu ghimbir, a la Cezar Osiceanu, este ideală atât dacă ții post, dar și dacă nu ții, adică o poți mânca nu doar lângă ciorba de fasole, ci și lângă mâncarea de fasole cu ciolan.

„Luăm o bucată de ghimbir, o curățăm și o tăiem felii subțiri pe care le călim ușor. Separat tăiem o ceapă roșie rondele subțiri. Amestecăm, într-un castron, rondelele de ceapă și ghimbir împreună cu puțin ulei de măsline și multă zeamă de lămâie. Verdeața tocată peste, un ardei iute tăiat rondele,  piper și boia roșie. Este gata a fi pusă lângă ciorbă de fasole sau mâncarea de fasole”, a spus pilotul Cezar Osiceanu.

VEZI ȘI: Kaufland a retras avocado din mai multe magazine din România

Probleme la supermarket cu avocado! Produsul a fost retras.

„Kaufland a retras voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, următorul produs:

K- BIO AVOCADO 2 BUC
GTIN 4337185861307
LOT: 1005
Origine: Columbia
Furnizor: Eosta B.V.
IJsermanweg 15
2742 KH Waddinxveen, Olanda

Articolul menționat a fost comercializat în magazinele Kaufland în perioada 11.03.2022 – 18.03.2022

Motivul rechemării: depăşirea limitei legale de reziduuri de pesticide (clorpirifos și clorfenapir).

Pentru a proteja siguranța consumatorilor, Kaufland a reacționat și a retras de la comercializare produsul.

Clienții care au achiziționat produsul cu datele de identificare de mai sus sunt rugați să nu-l consume şi se pot prezenta în orice magazin Kaufland pentru a-l returna, până la data de 01.04.2022 și vor primi contravaloarea sa, fără a mai fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată”, se arată într-un comunicat transmis de ANSVSA.

VEZI ȘI: Alimente interzise în Postul Paștelui. Cristian Mărgărit: Atenție și la fructul vedetă pe care toți îl mănâncă!

Sunt mai multe alimente de care este bine să ne ferim în Postul Paștelui, dar și unele care sunt aur pentru organism.

În ediția de la „Super Neatza cu Răzvan și Dani”, Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, a vorbit despre produsele alimentare de post. „Zahărul, făina și uleiul trebuie eliminate. Fructele pot fi menținute, însă trebuie evitate toate produsele de patiserie. Uleiurile sunt calorii goale, însă o linguriță de ulei la salată este acceptată”, a spus acesta.

„Zahărul, făina și uleiul sunt produse cărora ar fi bine să le zicem „nu” în Postul Paștelui. Sigur că o linguriță de zahăr la cafea mai merge sau putem mânca fructe. De asemenea, este bine să evităm produsele de patiserie, pâinea albă, dar niște paste cu linte sau cu legume merg. Uleiurile sunt calorii goale, dar există și excepții, adică poți pune o linguriță de ulei când facem salată”, a spus Cristian Mărgărit, specialist în nutriție.

Avocado are multe calorii. Este bine să mâncăm o jumătate sau un sfert din el pentru a fi benefic pentru corp

„Atenție și la avocado! Un avocado are multe calorii. Este grăsime aproape pură. Este indicat o jumătate de avocado sau chiar un sfert la o femeie mai micuță care vrea și să slăbească”, a mai zis Cristian Mărgărit, specialist în nutriție.

„Un alt pericol este cu soia. Din păcate, nu este foarte bună pentru toată lumea. Nu este bună pentru copii, pentru bărbați, pentru persoanele care au probleme cu tiroida. Putem mânca fasole, năut.”, a mai spus specialistul.

„De asemenea, ar trebui să evităm în post imitațiile, adică imitațiile de carne, de dulciuri, imitațiile de hamburgeri vegetali. Acolo se strecoară aditivi alimentari care pot avea și ei un potențial periculos. Cel mai bine este să rămânem pe ingrediente proaspete pe care le preparăm într-un mod sănătos”, a adăugat Cristian Mărgărit, specialist în nutriție, la Antena 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel