Salată ca la Roșiori. Cel mai gustos aperitiv - Rețeta veche
Dacă nu ai nicio idee de aperitiv pentru masa în familie, îți oferim noi o rețetă veche, dar foarte gustoasă. Așadar, iată cum se prepară "Salata ca la Roșiori".
Ingrediente
- arpacaş 0,400 kg
- cartofi 0,500 kg
- ardei graşi 0,100 kg
- sfeclă roşie 0,200 kg
- chimen 0,002 kg
- oţet 0,075 l
- ulei 0,150 l
- verdeaţă 1 leg.
- salam 0,400 kg
- sare 0,050 kg
- piper 0,001 kg
Cum se prepară
Arpacaşul se fierbe şi se spală bine, pentru a nu rămâne cleios, şi se strecoară. Cartofii se fierb în coajă, se răcesc şi se taie în felii subţiri, la fel şi ardeiul. Se potriveşte gustul de sare şi piper, se condimentează cu chimen şi verdeaţă tăiată mărunt, apoi se amestecă împreună cu arpacaşul, uleiul şi oţetul, având grijă să nu se sfărâme cartofii. Se decorează cu felii de sfeclă fiartă şi cu verdeaţă tocată sau cu salată verde. Se serveşte la începutul mesei.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News