Salarizare și reducerea numărului bugetarilor. Ciocan: Noua lege a salarizării polițiștilor trebuie să fie respectată!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Christian Ciocan FOTO AGERPRES
Christian Ciocan FOTO AGERPRES
Christian Ciocan a făcut o serie de precizări, „având în vedere multitudinea de declarații îngrijorătoare ale unor persoane din zona politica românească referitoare la aducerea în discuție a prevederilor legale privind salarizarea, precum și reducerea numărului bugetarilor din sistemul de stat”.

„Birourile de presă ale Uniunii Naționale a Militarilor și Polițiștilor "Mihai Viteazul" și Federatiei Democratice a Polițiștilor din România "Alexandru Ioan Cuza"sunt împuternicite sa aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Președintele Uniunii Naționale a Militarilor și Polițiștilor "Mihai Viteazul" generalul Gabriel Oprea a dispus întrunirea conducerii Uniunii pentru luarea, in conformitate cu legea, a deciziilor care se impun pentru apărarea drepturilor militarilor și polițiștilor români.

În același timp, președintele Federatiei Democratice a Polițiștilor din România "Alexandru Ioan Cuza" Ionel Babuș - vicepreședinte al Uniunii - a decis întrunirea liderilor Federatiei pentru a stabili activitățile care urmează a fi derulate, ținând cont de solicitarea membrilor sindicatelor de a recurge la formele de protest legal pentru:

1. SALARIZAREA

Noua lege a salarizării polițiștilor trebuie să fie respectată conform calendarului aprobat privind creșterile salariale până în anul 2022.

2. PERSONAL

Sistemul de ordine și siguranța publica trebuie dimensionat corespunzator prin încadrarea cu personal a deficitului de 24.000 de posturi prevăzute, lucru absolut necesar asigurării unui serviciu polițienesc de calitate.

3. INFORMAȚII

In calitate de profesioniști investiți prin lege cu exercițiul atribuțiilor publice in interesul apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, reafirmăm necesitatea imperativă a gestionarii reale - in mod structural - prin reînființarea palierului informativ dedicat prevenirii fenomenului criminalitatii in România.

4. LOGISTICA

Mișcările de protest vor fi subsumate și scopului privind înzestrarea logistica a forțelor de aplicare a legii, pentru înfăptuirea dezideratului propus acela al realizarii siguranței cetățenilor României.

Uniunea și Federația solicita responsabililor politici sa se abțină de la orice declarație care stârnește confuzie și teama in rândul membrilor comunității.

Uniunea și Federația reafirma necesitatea respectării Constituției și a legilor țării și exprima disponibilitatea de a contribui la binele social”, a transmis comisarul-sef de poliție Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel