Data publicării:

Salariul lui Rafila. A absolvit facultatea în 1987 şi a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit despre salariile unui medic la începuturile anilor '90.

„La începutul anilor '90, salariul unui medic varia între 30 și 50 de dolari, echivalentul în lei, adică extrem de puțin. Era complicată viața la începutul anilor '90. A fost foarte greu. Am intrat la Universitatea de Medicină și Farmacie, devenisem și cadru didactic. Exista și „integrarea clinică”, adică un medic care era cadru didactic putea profesa cu jumătate de normă într-o instituție medicală. Așa că am făcut acest lucru la Institutul Cantacuzino timp de vreo șase ani, până în 2001”, a zis Alexandru Rafila la Fain & Simplu cu Mihai Morar.

Ministrul Alexandru Rafila a absolvit facultatea în 1987 şi a obţinut titlul de doctor în medicină în 2004. Din 2000 a activat ca medic primar în specialităţile de medicină de laborator / microbiologie şi sănătate publică. A fost directorul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a deţinut funcţiile de Secretar de Stat pe probleme de asistenţă medicală şi sănătate publică, fiind şi în repetate rânduri consilier personal al Ministrului Sănătăţii pe problema politicilor de sănătate.

Pe lângă activitatea remarcabilă desfăşurată în România, expertiza prof. dr. Rafila este recunoscută şi în străinătate, fiind expert OMS, NATO şi al Comisiei Europene. A deţinut funcţia de membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (2014-2017) şi a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). A fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizaţii.

Alexandru Rafila este un activ organizator şi participant la numeroase conferinţe medicale naţionale şi internaţionale şi evenimente legate de sănătatea publică şi microbiologie. Este autor de articole, manuale, capitole de carte şi ghiduri pentru practica de sănătate publică şi microbiologie. A contribuit în mod decisiv la înfiinţarea în 2016 a disciplinei de Microbiologie Medicală, în urma recomandărilor UEMS, for la care prof. Rafila reprezintă România.

VEZI ȘI: România 2009 vs. 2023. Rafila, operat de urgență în Viena - https://www.dcnews.ro/romania-2009-vs-2023-rafila-operat-de-urgenta-in-viena_933638.html#google_vignette

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel