Salariile consilierilor locali din Baia Mare, donate spitalelor
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Consilierii locali din municipiul Baia Mare îşi donează indemnizaţia lunară spitalelor şi asistaţilor sociali, a precizat, miercuri, primarul Cătălin Cherecheş.

Hotărârea a fost luată în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Baia Mare.

"Am iniţiat un proiect prin care consilierilor locali să li se reducă la 0 indemnizaţia lunară. Banii se vor duce pentru spitale şi asistenţă socială", a spus Cătălin Cherecheş la finalul şedinţei.

Indemnizaţia lunară a unui consilier local este în sumă de 1.100 de lei. În Consiliul Local Baia Mare activează 23 de consilieri, scrie Agerpres. 

În urmă cu o săptămână, Consiliul Local Baia Mare a tăiat fondurile financiare destinate cultelor religioase şi evenimentelor cultural - artistice planificate pe anul 2020.

Gestul Consiliului Local a fost determinat de finanţarea acordată Spitalului TBC Baia Mare care din cursul zilei de miercuri a început tratarea pacienţilor suspecţi de COVID-19, spitalul având inclusiv secţie de terapie intensivă. Spitalul a fost pregătit după mai multe săptămâni de muncă intensă şi dotări, finanţarea fiind asigurată integral de Primăria municipiului Baia Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel