Sală polivalentă. Nicolae Robu, anunț important
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, îi vor lăsa pe specialişti să se pronunţe privind amplasamentul noii săli polivalente, a anunţat, miercuri, preşedintele forului judeţean timişean.
'Vom construi o sală polivalentă pentru Timişoara. În urma dezbaterii publice (...) la care am luat parte, pe tema infrastructurii sportive, am ajuns la un consens cu primarul Timişoarei, Nicolae Robu, în ceea ce priveşte Sala Polivalentă de 16.000 de locuri. Astfel, am decis împreună să acordăm credit specialiştilor pentru a stabili locaţia investiţiei. Primarul Timişoarei şi-a luat angajamentul ca, dacă Compania Naţională de Investiţii (CNI) decide că locaţia aleasă este la Giroc, atunci PNL nu se va opune, iar dacă se va decide ca sala să fie construita lângă stadionul 'Dan Paltinişanu', atunci PSD va fi alături de Primăria Timişoara', a afirmat, miercuri, Călin Dobra, pe pagina sa de Facebook.
Pe de altă parte, Nicolae Robu consideră că viitoarea Capitală Europeană a Culturii în 2021 are nevoie stringentă de o nouă sala polivalentă cu minim 10.000 de locuri şi de un nou stadion cu minim 30.000 de locuri, construite în Timişoara.
Caracteristici necesare
Edilul susţine că sala polivalentă şi stadionul trebuie să fie în Timişoara, într-o zonă care să îndeplinească unele caracteristici, între care să aibă deja sau să permită construirea în vecinătatea sa imediată a unei parcări de mare capacitate (mii de locuri), să dispună de reţele de utilităţi (alimentare cu apă, canalizare, electricitate, iluminat, gaz, fibră optică), să fie multiplu conectată la oraş prin căi de acces cu minim două benzi auto pe sens, să aibă în vecinătate linii de transport în comun, multiple legături cu zonele masiv populate ale oraşului şi să aibă în vecinătate cartiere masiv populate, din care participanţii la evenimente pot veni la sală pe jos. 'Cele cinci caracteristici reduc costurile cu multe milioane de euro. O locaţie care le îndeplineşte este zona 'Dan Păltinişanu' realizarea ambelor obiective pe aceeaşi platformă (modelul Cluj) reduce costurile cu alte multe milioane de euro', a spus Nicolae Robu, miercuri, pe pagina sa de facebook.
Parteneriat administrativ cu CJ Timiş, în interesul Timişoarei şi al judeţului
Edilul subliniază că Primăria Municipiului Timişoara este deschisă la orice parteneriat administrativ cu CJ Timiş, în interesul Timişoarei şi al judeţului în ansamblul său, în speţă, pe cele două obiective. 'În lipsa receptivităţii CJ Timiş la invitaţia de parteneriat, primăria este ferm hotărâtă să construiască singură sala polivalentă pe bani proprii, bani deja prevăzuţi în bugetul pe 2018 pentru studiul de fezabilitate. În privinţa stadionului, opinia noastră este că ar fi mai bine ca noul stadion să fie construit alături de 'Dan Păltinişanu' (...), iar 'Dan Păltinişanu' să fie consolidat, reabilitat şi modernizat cu câteva milioane de euro şi folosit în continuare pentru rugby, fotbal, atletism şi spectacole în aer liber', a explicat Nicolae Robu.
[citeste si]
El a mai menţionat că dacă CJ nu doreşte păstrarea stadionului, primăria nu se va opune demolării lui, cu condiţia ca 'CJ să prezinte, la momentul solicitării autorizaţiei de demolare, o dovadă fermă a existenţei fondurilor care să asigure efectuarea lucrărilor de demolare şi construcţie la pachet, în cel mult doi ani şi jumătate'. Atât în varianta păstrării stadionului actual, cât şi în cea a demolării lui, primăria este dispusă să fie partener al CJ la construirea noului stadion, cu o participaţie de 50% la obiectiv. Aceeaşi disponibilitate la parteneriat există din partea primăriei şi pentru sala polivalentă, invitând CJ alături de primărie, prin simetrie, tot cu o participaţie de 50%. 'Doar colaborând administrativ, indiferent de politic, în interesul public, putem face ceea ce aşteaptă cetăţenii de la noi', a conchis Nicolae Robu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News