Sabotaj Mihai Tudose și Daniel Constantin. Care e ținta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Daniel Tudose și Mihai Constantin...sau Mihai Tudose și Daniel Constantin?  Câți români cu drept de vot cunosc numele celor doi? Dar numele lui Mircea Diaconu?   

Tudose a obținut, pe seama notorietății lui Ponta, un fotoliu de europarlamentar. Pe persoană fizică nu ar fi trecut pragul , chiar dacă lua 100% în Brăila, feuda sa.  Daniel Constantin  a reușit, cu ProRomânia, să iasă din anonimat. Adică se mai vorbește despre el doar fiindcă a intrat în ProRomânia, ca să mai aibă pe cine trăda.

La o primă vedere, cei doi exponenți ai grupului de parlamentari semi-necunoscuți care și-au sabotat propriul partid, votând învestirea lui Orban, l-au vizat  pe Victor Ponta. Ar putea ei să conducă ProRomânia? Mai degrabă pot să ducă la groapă, decât să conducă un partid.

Mișcarea pe care au instrumentat-o îl  lovește, în primul rând, pe Mircea Diaconu. Părăsit de ALDE, care odată ce a votat guvernul PNL nu mai are credibilitate în fața electoratului neînregimentat de Iohannis, Diaconu se putea baza pe ProRomânia. Și invers: ProRomânia, dacă Diaconu  făcea o figură frumoasă, capitaliza electoral, pentru locale și generale.

Ce au făcut, deci, Tudose și Constantin? I-au tăiat trambulina lui Mircea Diaconu, pe când acesta se pregătea să sară. Sau, ca să rămânem în lumea spectacolului, au tras cortina înainte să se termine reprezentația.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel