Să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic: Pensionarii militari au scăpat numai de plimbarea după adeverințe. Unde arhiva lipsește, se va recalcula în baza salariului minim
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pensionari-militari
pensionari-militari

În proiectul de Ordonanţă de Urgenţă se precizează că pensionarii nu vor mai trebui să caute şi să aducă adeverinţele legate de veniturile obţinute. Acest lucru va fi făcut de către instituţiile statului. Dar dacă nu găsesc dovada veniturilor, se va lua în calcul solda unui soldat sau salariul minim pe economie, deci pensionarii vor avea de pierdut în continuare.

Vestea proastă pentru pensionari este că dacă autorităţile nu identifică toate veniturile obţinute, atunci vor lua în calcul cuantumul soldei de soldat sau salariul minim pe economie, informează Realitatea Tv. Asta înseamnă că unii pensionari ar putea primi mai puţini bani decât ar trebui.

Cine a primit bani în plus, îi dă înapoi

Autorităţile au termen limită până la 31 martie 2012 pentru a face rost de toate documentele, pentru a face o nouă recalculare, iar după această dată se va decide dacă pensionarii miliatri au de luat bani de la stat sau de returnat. În cazul în care vor avea de primit mai mulţi bani de la stat, diferenţa de sumă se va achita până la 31 decembrie 2012.

În cazul persoanelor care nu au îndeplinit până la 1 aprilie 2011 calitatea de cadru militar activ, poliţist sau funcţionar public cu statul special în administraţia penitenciarelor, se va lua în calcul salariul minim pe economie. Pensionarilor care au câştigat in instanţă, tot li se recalculează pensia.

Mircea Dogaru: Ne vom adresa președintelui Norvegiei ca să-i solicităm azil

"Este vorba despre furt de proprietate, de încălcarea legislaţiei europene. Guvernul şi Preşedinţia, cu neruşinare, nu respectă nimic din cele stabilite de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Totul este un banc prost. Vom acţiona în justiţie tone de dosare. Ne vom adresa preşedintelui Norvegiei ca să îi solicităm azil pentru că ne sunt încălcate drepturile", a spus liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel