Data publicării:

Să plece șoferii români, spun transportatorii italieni care intră în grevă

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

 Italia va fi paralizată, în perioada 9-13 decembrie, de o grevă a transportatorilor la care au aderat patru sigle sindicale naționale ale acestora: Confartigianato Trasporti, Fai, Cna-Fita, Confatrasporto și Fiap L. Printre revendicările transportatorilor se numără și nemulțumirile față de șoferii români care fac concurență italienilor, relatează stiridiaspora.com.

 Un comunicat al Comitetului Executiv al Unatrans informează că “a ratificat decizia de a proclama oprirea serviciilor de autotransport începând de la ora 00 de luni 9 decembrie până la ora 24 de vineri 13 decembrie luată de Președinția Unitrans la încheierea întâlnirii cu subsecretarul de stat (Rocco) Girlanda (de la ministerul Infrastructurii și Transporturilor) din data de 13 noiembrie 2013.

 Motivele protestului sunt tăierea rambursării accizelor, incertitudinea absolută privind resursele destinate sectorului, cu referire în special la intervențiile pentru limitarea costului forței de muncă, absența de inițiative concrete pentru reprimarea fenomenului de cabotaj abuziv practicat de operatori externi”.

În relatările tiriștilor,  inamicul este însă camionagiul român care este angajat de firme italiene, dar al cărui cost este  cu 10.000 de euro mai puțin pe an și este dispus la orice orar doar ca să nu-și piardă slujba”.

 “Tiruri, benzina mai scumpă și românii. Camionagii blochează Italia”, scrie Dario Di Vico în Corriere della Sera. “Camionagii amenință o oprire extraordinară a vehiculelor în 9 decembrie. Un protest care riscă să blocheze țara, declarat de toate sindicatele a așa-numiților mici transportatori. Motivele protestului sunt variate: legea de Stabilitate (adică le - gea Bugetului - n.r.) care taie 330 de milioane de contribuții sector - u lui, dar în special concurența camionagiilor români care acceptă plăți reduse”, scrie Corriere. “Piațete blocate, cozi de tiruri la frontieră, imposibilitatea de a călători chiar și pentru mașinile ușoare, mai relatează și gazetaromânească.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel