S-au redeschis restaurantele şi cafenelele din Alba Iulia
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 20 ian, 14:17
S-au redeschis restaurantele și cafenelele din Alba Iulia. Foto: Pixabay.com.
Autoritățile au decis redeschiderea restaurantelor şi a cafenelelor din Alba Iulia după ce a scăzut rata de infectare cu noul coronavirus. 

Restaurantele şi cafenelele se redeschid de joi în Alba Iulia, după trei zile în care acestea au fost închise, deoarece rata de infectare la 1.000 de locuitori a scăzut, din nou, sub 3, respectiv la 2,78, scrie Agerpres. 

Potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă în intervalul orar 6 - 23, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

De asemenea, de joi, este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Ce este interzis în continuareEste interzisă, în continuare organizarea în aer liber de spectacole, festivaluri publice şi private, dar şi de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât şi închise.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

Se interzice circulaţia în interiorul localităţii pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri, precum şi circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23,00 - 5,00, cu anumite excepţii.

Măsuri restrictive O serie de măsuri restrictive au fost introduse din noaptea de duminică spre luni în municipiul Alba Iulia, unde rata de infectare la 1.000 de locuitori era duminică de 3,20.

Municipiul Alba Iulia s-a aflat în carantină timp de mai multe săptămâni în lunile noiembrie şi decembrie 2020, după ce rata de infectare a ajuns la 10,07. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro